Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Η κυβερνητική κοροϊδία παρατείνεται

Παράταση στην κοροϊδία των βαμβακοπαραγωγών και των ελαιοπαραγωγών δίνει η κυβέρνηση, αναφορικά με το θέμα του άτοκου δανείου των 40 και 30 δραχμών το κιλό, αντίστοιχα, που δόθηκε πέρσι έναντι της εξόφλησης της επιδότησης, για καθαρά προεκλογικούς ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε και επισήμως ότι υπογράφηκε διυπουργική απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών και σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΑΤΕ, η οποία προβλέπει την πρόσθετη παράταση ενός ακόμα έτους για την καταβολή του συγκεκριμένου ατόκου δανείου στην ΑΤΕ. Η εξέλιξη αυτή δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι χαρίζονται τα χρήματα αυτά, όπως σκοπίμως αρέσκονται να διαδίδουν εδώ και καιρό διάφοροι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι στις βαμβακοπαραγωγικές και ελαιοπαραγωγικές περιοχές. Γιατί, όπως ανέφερε σχετικά ο υπουργός Γεωργίας προχτές, πρόκειται απλώς για παράταση της επιστροφής των προεισπραχθέντων από τους βαμβακοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς.

Αλλωστε, ο ίδιος ο Γ. Ανωμερίτης, πριν ακόμα γνωστοποιηθεί και επισήμως η πρόθεση της κυβέρνησης να δοθεί παράταση στην είσπραξη των ποσών που δόθηκαν πέρσι από την ΑΤΕ σε βαμβακοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς έναντι της φετινής εξόφλησης της επιδότησης, είχε δηλώσει στις 18/10/2000: «Δεν τα χαρίζουμε. Θα τα πάρουμε πίσω μια καλή χρονιά, ολόκληρα ή με δόσεις». Το παραπάνω «μεταφράζεται», κατά πώς δείχνουν τα πράγματα, ότι τη «λυπητερή» των προεκλογικών ψευτοπαροχών της κυβέρνησης για τις εκλογές του 2000, οι βαμβακοπαραγωγοί και οι ελαιοπαραγωγοί θα την πληρώσουν το 2001. Εκτός των άλλων, φαίνεται ακόμα ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί πως ένα χρόνο μετά θα έχει ξεχαστεί κάπως το θέμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ