Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιδρούν στις ανατιμήσεις

Την αντίθεσή του για την τιμολογιακή πολιτική στο νερό που ακολουθεί η Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης(ΕΔΥΑΘ) εκφράζει με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων της εταιρίας, σημειώνοντας ότι η αύξηση για ένα μέσο νοικοκυριό δε θα είναι της τάξεως του 20%, όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΥΑΘ ΑΕ, αλλά 41,5%.

Οπως διευκρινίζει το σωματείο εργαζομένων, μία τετραμελή οικογένεια καταναλώνει σήμερα 60-70 κυβικά μέτρα το τετράμηνο. Πληρώνει δηλαδή 12.255 συνολικά (8.170 δρχ. για το νερό και 4.085 για αποχέτευση). Με τις νέες τιμές θα πληρώνει 17.339 δρχ. το τετράμηνο, δηλαδή αυξάνεται ο λογαριασμός κατά 41,5%. Στην παραπάνω τιμή δε συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ, ο οποίος σε απόλυτες τιμές αυξάνει ακόμη περισσότερο τη δαπάνη. Ως προς τις άλλες κατηγορίες στις οποίες το νερό χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για παραγωγή προϊόντος ή πλυντήρια κλπ. το σωματείο εργαζομένων της εταιρίας πιστεύει ότι θα ήταν σκόπιμη μεγαλύτερη αύξηση.

«Το νερό είναι φυσικό αγαθό, απαραίτητο για την επιβίωσή μας, που όμως απαιτεί κάποιες διεργασίες και κόστος μέχρι να φθάσει σε κάθε καταναλωτή, με την προϋπόθεση αυτό να προκύπτει από σωστή οργάνωση, προγραμματισμό και μελετημένες διαδικασίες. Με βάση αυτό, το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ, έχοντας σαφή εικόνα και γνώση της διαδικασίας παραγωγής και διανομής του νερού, είναι σε θέση να εκφράσει την αντίθεσή του για την τιμολογιακή πολιτική που ασκείται επ' αυτού», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ