Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ»
Δε θα το πάρουν οι αγρότες!

Διευκρινίσεις για τον τρόπο καταβολής του στους συνταξιούχους του ΟΓΑ

Οι αγρότες δε θα πάρουν «επίδομα θέρμανσης»! Σ' αυτό φαίνεται πως κατέληξαν οι κυβερνώντες και γι' αυτό η περίπτωσή τους δε μνημονεύτηκε καθόλου προχτές από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κατά την παρουσίαση του σχετικού μέτρου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, «δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, οι χαμηλόμισθοι που εισπράττουν τη στήριξη των 10.000 δραχμών, συν οι μακροχρόνια άνεργοι».

Μέχρι και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είχε αφήσει να διαφανεί πως το επίδομα θα το πάρουν και οι αγρότες, οι οποίοι και λόγω των συνθηκών ζωής αντικειμενικά καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες για τη θέρμανση των σπιτιών τους το χειμώνα και άρα έχουν ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση και συνέπειες από την αλματώδη πορεία των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης.

Στο μεταξύ σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμα οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους, αφού μέχρι τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί οι σχετικές ρυθμίσεις.

Χτες πάντως από τη διοίκηση του ΟΓΑ διευκρινίστηκε ο τρόπος που θα υλοποιηθεί η ρύθμιση για τους συνταξιούχους του Οργανισμού. Η πρώτη δόση θα δοθεί το Δεκέμβρη του 2000 μαζί με τη σύνταξη του ίδιου μήνα και το δώρο Χριστουγέννων και η δεύτερη το Μάρτη του 2001. Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, για την καταβολή δεν απαιτείται από τους συνταξιούχους η υποβολή αίτησης ή άλλων δικαιολογητικών.

Τα ποσά

Το επίδομα, όπως είναι γνωστό, ορίστηκε με βάση τα διαμερίσματα της χώρας που χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες. Οι κλιματικές ζώνες έχουν ως εξής: Στην Α` Ζώνη, το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται στις 30.000 δρχ., περιλαμβάνονται οι Νομοί Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων, Χίου. Στη Β` Ζώνη, όπου η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 40.000 δρχ., οι Νομοί Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Πειραιώς, Φθιώτιδος, Φωκίδας. Και τέλος στη Γ` Ζώνη - θα καταβληθούν 50.000 δρχ. σε κάθε συνταξιούχο - περιλαμβάνονται οι Νομοί Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης, Χαλκιδικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ