Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Αρνούνται το ξεπούλημα

Συγκέντρωση εργαζομένων και φορέων με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας

Την επιχείρηση ξεπουλήματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της Διώρυγας της Κορίνθου, με συνέπεια και την απόλυση των 160 εργαζομένων σε αυτήν, κατήγγειλαν χτες το απόγευμα συνδικαλιστές, σωματεία και εργαζόμενοι του νομού στη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δημήτρης Κακούρος, πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Διώρυγας Κορίνθου και ο Τάκης Αλωνιστιώτης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι σωματείων, ενώ παρευρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Παράλληλα χτες οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα πραγματοποίησαν τετράωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, αντιδρώντας στην απόλυσή τους, αλλά και στο ξεπούλημα του έργου. Η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν είχε απόλυτη επιτυχία, με αποτέλεσμα το κανάλι της Διώρυγας να παραμείνει κλειστό για 12 ολόκληρες ώρες.

Να σημειωθεί ότι και τυπικά η πώληση της Διώρυγας αποφασίστηκε τελικά στις 12 Οκτώβρη, μετά από έκτακτο ΔΣ της εταιρίας, όπου επιπλέον αποφάσισε την απόλυση και των 160 εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτήν, με την... προϋπόθεση ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα προσλάβει εργαζόμενους από το υπάρχον προσωπικό!

Ωστόσο, η πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη Διώρυγα είναι γνωστή εδώ και καιρό και οι κινητοποιήσεις για την αποτροπή της δεν είναι καινούριες. Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει την εκμετάλλευσή της, των βυθιζόμενων γεφυρών, της χερσαίας περιουσίας της και των εργαζομένων στην επιχείρηση, βορά στους ντόπιους ή ξένους επενδυτές - καπιταλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ