Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Αόριστες «διεκδικήσεις» από την πλειοψηφία

Να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις», κυρίως στους κόλπους της παράταξής του, ενόψει και της συνδικαλιστικής συνδιάσκεψης του κυβερνώντος κόμματος, προσπάθησε χτες, σε πανελλαδική σύσκεψη ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος.

Τα θέματα της σύσκεψης αφορούσαν τον τρόπο οργάνωσης και ενημέρωσης των εργαζομένων, για την απεργία στις 28 του Νοέμβρη, αλλά και τη στάση της ΑΔΕΔΥ απέναντι στα συγκεκριμένα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στάθηκε ακόμη μια φορά γενικόλογα και περιγραφικά στα προβλήματα, αντιμετώπισε όμως αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές που έκριναν ότι το πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ για την απεργία είναι αόριστο.

Χαρακτηριστικές ήταν οι... διεκδικητικές αναφορές του προέδρου, όπως: «Αντικειμενικά δίκαιη και ορθή διεκδίκηση», «επιλογή δίκαιου, ορθού, ορατού κοινωνικού στόχου», «νέα κοινωνική διανομή», όταν όμως ρωτήθηκε από σύμβουλο «μετά την 24ωρη τι;» απάντησε: «Δεν προσεγγίζουμε τα θέματα με λογική σεντονιού, κριτήριο η επιτυχία, το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον ν' ανοίγει δρόμους για τα ασφαλιστικά ζητήματα».

Χαρακτηριστική απάντηση σ' όλα αυτά, οι έντονες αντιδράσεις από τους κόλπους της ΠΑΣΚ, που κατακρίνουν την τακτική της ενσωμάτωσης του περιεχομένου του πλαισίου σε κατεύθυνση «κυβερνητικής λογικής».

Από την ΕΣΑΚ Δημοσίου εντοπίστηκαν οι ευθύνες της ΑΔΕΔΥ για τον παροπλισμό του κινήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την επιτυχία της απεργίας στις 10 του Οκτώβρη. «Το γενικόλογο και περιγραφικό πλαίσιο και η αποσπασματικότητα της 24ωρης απεργίας στις 28 του Οκτώβρη, δε συσπειρώνει τους εργαζόμενους και δημιουργούν αμφιβολίες για τις προθέσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ». Κάλεσαν επίσης τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και των Νομαρχιακών Τμημάτων να συμβάλουν ώστε «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη βάση να πάρουν την υπόθεση των αγώνων και την κλιμάκωση στα χέρια τους και να συντονίσουν τη δράση τους με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ