Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο φόντο μεγάλων απαιτήσεων

Τα επιτεύγματα των... συναντήσεων της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης με κυβερνητικούς και πολιτικούς παράγοντες, κυριάρχησαν στο Συνέδριο χτες

Η «ανάδειξη μεγάλων ζητημάτων» και η «προώθηση των έργων υποδομής», είναι μερικά από τα αποτελέσματα της... δράσης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Π. Αβραμόπουλο, ο οποίος παρουσίασε χτες, πρώτη μέρα του 27ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του ΕΚΘ, το διοικητικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης. Μάλιστα, όλα αυτά έγιναν μέσα από τις «πολλαπλές συναντήσεις μας με τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων».

Στο συνέδριο χαιρέτισε και ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαπας, ο οποίος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για... «38ωρο», προσθέτοντας ότι αν οι «κοινωνικοί εταίροι» συμφωνήσουν στη γενικευμένη μείωση του χρόνου εργασίας, τότε η κυβέρνηση θα... ανταποκριθεί! Ολα αυτά βεβαίως, στη βάση των κινήσεων παραπλάνησης και δημιουργίας σύγχυσης, στην οποία επιδίδονται συστηματικά κυβερνητικά στελέχη αυτές τις μέρες, καθώς χτες άλλου είδους δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, της συναίνεσης και της ενσωμάτωσης, κινήθηκε και ο χαιρετισμός του προέδρου της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλου, που ανάμεσα στα άλλα έπλεξε το εγκώμιο της παγκοσμιοποίησης, λέγοντας ότι «η παγκοσμιοποίηση έχει καλά στοιχεία και θετικά αποτελέσματα, όπως και αρνητικά. Πρέπει να μάθουμε να αξιοποιούμε τα θετικά». Εντονα αποδοκιμάστηκε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, όταν έπλεξε το εγκώμιο του προϋπολογισμού. Μεγάλο μέρος των συνέδρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προκλητικό ύφος και το περιεχόμενο της ομιλίας του υπουργού Αμυνας, εξήλθε από την αίθουσα του συνεδρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, στο Συνέδριο μίλησε ο βουλευτής του Γ. Χουρμουζιάδης: «Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, το θέμα που θα έπρεπε να απασχολήσει ένα συνέδριο της εργατικής τάξης, είναι η οργάνωση της αντίστασης στα μέτρα που ετοιμάζονται να της επιβληθούν. Και φυσικά, μια τέτοια αντίσταση πρέπει να θεμελιωθεί πάνω στις ταξικά διαμορφωμένες συνειδήσεις των εργαζομένων. Πρέπει να θεμελιωθεί ακόμα πάνω στην προσπάθεια της πολιτικοποίησης του κοινωνικού».

Εξηγώντας παραπέρα το συλλογισμό του, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: «Στην προσπάθεια δηλαδή να αποκαλυφθούν εκείνοι οι ταξικά λογικοί μηχανισμοί που βοηθούν τον εργαζόμενο να ανάγει καθημερινά τις αιτίες των προβλημάτων του στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας, να καταλαβαίνει, με άλλα λόγια, πως για τη φτώχεια του δε φταίει η τιμή του πετρελαίου αλλά το μεγάλο κεφάλαιο που κερδοσκοπεί με το εφιαλτικό αυτό παιχνίδι». Το ΚΚΕ, κατέληξε ο Γ. Χουρμουζιάδης, είναι ένα κόμμα που προέρχεται μέσα από το χώρο της εργασίας, σκέφτεται και αρθρώνει τον πολιτικό του λόγο με βάση τους προβληματισμούς που γεννιούνται μέσα σ' αυτόν. «Δε θέλουμε λοιπόν απλώς να σας χαιρετήσουμε. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε πως συμπορευόμαστε, πως συγκροτούμε μαζί το ελκυστικό πρόπλασμα ενός λαϊκού μετώπου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού (2018-03-13 00:00:00.0)
«Καλή επένδυση» ο πολιτισμός... (2005-12-03 00:00:00.0)
Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων (2004-03-12 00:00:00.0)
Ανάγκη κοινής δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο (2001-05-05 00:00:00.0)
Οι «εκσυγχρονιστές» οξύνουν την αντιπαράθεση (2000-06-29 00:00:00.0)
Βγαίνουν μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ (1996-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ