Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αισιοδοξούν οι... Αμερικανοί

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει τόση πρόοδο όση ελπίζαμε, αλλά συνεχίζουμε», αυτό δήλωσε ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες, από τη Γενεύη όπου βρίσκεται για τον πέμπτο γύρο των εκ σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι «είναι αισιόδοξες οι προσδοκίες του».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, εξέφρασε τις συγκεκριμένες απόψεις του, μετά το τέλος της 45λεπτης συνάντησης που είχε ο ίδιος και οι συνεργάτες του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

Ενδιαφέρουσα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, τη συνάντησή του, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα, με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο. Συγκεκριμένα, ο Γ. Κληρίδης δήλωσε: «Είχαμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα και εις βάθος συζήτηση διαφόρων πτυχών του Κυπριακού, πάντοτε στο πλαίσιο των τεσσάρων κεφαλαίων που έχει προδιαγράψει ο ΓΓ του ΟΗΕ». Πάντως, όπως δήλωσε ο ίδιος, έγινε «μια συζήτηση θεμάτων τα οποία έχουν ξανασυζητηθεί».

«Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν ολόκληρη την Κύπρο», αυτό δήλωσε χτες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, κατά τη διάρκεια της άφιξής του στη Γενεύη, προσθέτοντας όμως αμέσως μετά ότι «βρίσκεται εκεί για να συνομιλήσει, στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από τη χτεσινή συνάντησή του με Αλβάρο ντε Σότο, ο Ρ. Ντενκτάς υποστήριξε ότι οι συνομιλίες αφορούν «όλα τα θέματα», ενώ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποια πρόοδος στις συζητήσεις, ανέφερε: «Συνομιλούμε, αυτό είναι καλό σημάδι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ