Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι έρευνες, προκαλεί η εταιρία

Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι απαντήσεις που «κρύβει» το μηχανοστάσιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Από προχτές οι δύτες έχουν αρχίσει την αυτοψία μέσα στους χώρους του μηχανοστασίου, χωρίς όμως ακόμα να μπορούν να διεξαχθούν συμπεράσματα για την κατάστασή του. Ετσι, οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ το καταδυτικό συνεργείο αναμένεται να εισέλθει στους χώρους του γκαράζ ή αύριο ή την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, γίνεται σύγκριση των εικόνων που μεταδίδονται από τις κάμερες των δυτών στο μόνιτορ του ερευνητικού σκάφους «ΜΑΡΑΚΙ» με τα μέχρι τώρα ευρήματα του ναυαγίου, αλλά και με τα στοιχεία που περιέχει το ημερολόγιο του μηχανοστασίου το οποίο επίσης έχει ανασυρθεί.

Στο μεταξύ, ο γενικός διευθυντής Π. Κασαπάκης, του μεγαθηρίου των «Μινωικών Γραμμών», μητρική εταιρία της MFD στην οποία ανήκε το σαπιοκάραβο που έπνιξε στη θάλασσα της Πάρου 80 ανθρώπους, με αφορμή τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για το τραγικό ναυάγιο, υπογράφει Δελτίο Τύπου με το οποίο επιχειρείται να διασωθεί η... «φήμη» της εταιρίας, καθώς ισχυρίζεται ότι... κακώς η MFD «συγχέεται» με τις «Μινωικές Γραμμές». «Η σύγχυση αυτή - συνεχίζει - θίγει καίρια το κύρος και την αξιοπιστία της εταιρίας μας και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους 50.000 μετόχους» και βέβαια «δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην πορεία της τιμής της μετοχής της εταιρίας στο ΧΑΑ».

Βέβαια, στο κείμενο αφού αναφέρονται ως διαφορές η... έδρα κάθε εταιρίας, ο αριθμός των πλοίων τους και των μετόχων τους, επιβεβαιώνεται τελικά ότι οι «Μινωικές Γραμμές» κατέχουν το 31,60% των μετοχών της MFD, ενώ όσον αφορά τον Κ. Κληρονόμο, ο οποίος είναι... κοινός πρόεδρος στις δύο εταιρίες, αναφέρεται ότι διατηρεί αυτή τη θέση στην MFD «τιμής ένεκεν»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ