Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι επιθέσεις με θύματα παιδιά

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Παιδιά είναι τα νέα θύματα της κλιμακούμενης έντασης στο Πακιστάν, σε έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι κληρικού, όπου διδασκόταν το κοράνι, στην περιοχή Μιαν Τσανού, της επαρχίας Πουντζάμπ. Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων επτά παιδιά, ενώ ακόμα 50 τραυματίστηκαν. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που υπέστησαν σοβαρές ζημιές και γειτονικά σπίτια, ενώ ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα εκρηκτικά ήταν τοποθετημένα στο σπίτι χωρίς να είναι γνωστό πώς πυροδοτήθηκαν, σημειώνοντας ότι η περιοχή αποτελεί πεδίο επιρροής των Ταλιμπάν και έχει γίνει στόχος επιθέσεων αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, προσπαθώντας να ενισχύσει τις ενδείξεις ότι η επίθεση προκλήθηκε από δυνάμεις ανταρτών.

Την ίδια στιγμή, η πακιστανική κυβέρνηση ξεκίνησε την «προσπάθεια» επαναπατρισμού των δύο εκατομμυρίων προσφύγων της κοιλάδας Σουάτ, υποστηρίζοντας ότι παρά την έξαρση της βίας και τις πολεμικές επιχειρήσεις που συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, η επιστροφή είναι «ασφαλής», με κάποιους από τους πρόσφυγες να ανταποκρίνονται...

Στο μεταξύ ένταση προκαλεί στη Βρετανία η αύξηση των θανάτων Βρετανών στρατιωτών που συμμετέχουν στις κατοχικές δυνάμεις, με την αντιπολίτευση να επιτίθεται στην κυβέρνηση, ζητώντας όχι αποχώρηση αλλά καλύτερο εξοπλισμό, ενώ ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν υπεραμύνεται των επιλογών του.

Παράλληλα Αμερικανοί διπλωμάτες θεωρούν ότι η επαναλειτουργία της βάσης του Μαννάς, στο Κιργιστάν, που τους δόθηκε ξανά μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας, θα συντελέσει ιδιαίτερα στην ασφάλεια και τη σταθερότητα όλης της Κεντρικής Ασίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ