Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τσάμπα εργασία ... λόγω συμβιβασμού

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Βορρά στις επιχειρήσεις γίνονται οι εργαζόμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρίση, την ανεργία που έχει σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών και κυρίως λόγω της παντελούς έλλειψης ενός ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος.

Ετσι απελπισμένοι κατά κύριο λόγο δέχονται να εργάζονται, σύμφωνα με το Reuters, χωρίς να αμείβονται. Είτε πρόκειται για ανέργους που αναζητούν εργασία είτε εργαζομένους που φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους.

Οι άνεργοι είναι σε δεινή θέση και αναζητούν αμισθί εργασία με το δέλεαρ... ότι μπορούν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους με μία νέα επαγγελματική εμπειρία και να αποκτήσουν νέα επαγγελματικά εφόδια όπως λένε οι επικοινωνιολόγοι του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Και δεν είναι μόνο οι άνεργοι που δέχονται να δουλεύουν αμισθί. Ορισμένοι από τους έμμισθους υπαλλήλους καλούνται από τους εργοδότες τους να εργαστούν για ένα διάστημα αμισθί. Κάποιες εταιρείες αλλά και πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες υποχρεώνουν το προσωπικό τους να παίρνει άδεια χωρίς όμως να την πληρώνεται. Ολα αυτά με το φόβητρο της απόλυσης λόγω της κρίσης και των «δυσκολιών των επιχειρήσεων». Οταν ο συμβιβασμός των εργατικών συνδικάτων έχει κυριαρχήσει (και αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ) οι εργαζόμενοι, οι μόνοι παραγωγοί του πλούτου, γίνονται έρμαια στις ορέξεις των κεφαλαιοκρατών. Μέχρι ...να καταλάβουν την δύναμή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ