Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση καμικάζι λίγο έξω από σκηνή στην οποία γινόταν κηδεία, κοντά στη Φαλούτζα στο δυτικό Ιράκ.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Οι είκοσι νεκροί, όλοι τους από 17 έως 25 ετών, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Τσιουάουα, στα βόρεια της χώρας, ανεβάζουν και άλλο τον αριθμό των νεκρών στο βρώμικο πόλεμο μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών και των αρχών ασφαλείας.

ΑΝΚΟΡΑΤΖ.-- Η Σάρα Πέιλιν, πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, παρέδωσε την Κυριακή και τυπικά τα καθήκοντά της ως κυβερνήτη της Αλάσκας στον αναπληρωτή της, Σον Πάρνελ. Η Πέιλιν ανακοίνωσε ότι παραιτείται καθώς εκκρεμούν εναντίον της 20 κατηγορίες για παράβαση δεοντολογίας, ενώ - όπως δηλώνει - δεν έχει μελλοντικά πολιτικά σχέδια.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Επίσκεψη στη Βενεζουέλα πραγματοποιεί από χτες ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, με στόχο την προώθηση στενότερης συνεργασίας σε ενεργειακά και οικονομικά ζητήματα. Τον Μορατίνος συνοδεύει μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών ενώ αναμένεται η υπογραφή συμφωνιών που περιλαμβάνουν και την επέκταση των δραστηριοτήτων των ισπανικών εταιρειών «Repsol YPF», «Iberdrola» και MAPFRE.

ΜΠΙΣΑΟΥ.-- Διεξήχθη χτες ο δεύτερος γύρος των προεδρικών επαναληπτικών εκλογών στη Γουινέα Μπισάου. Διεκδικητές του προεδρικού θώκου ο Μάλαμ Μπακάι Σάνχα και ο Κούμπα Γιάλα μετά τη δολοφονία του προηγούμενου Προέδρου, Ζοάο Μπερνάντο Νίνο Βιέιρα, το Μάρτη. Εκτιμάται πως το 60% των ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Για το ενδεχόμενο να εφαρμόσει η ΠΓΔΜ καθεστώς θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας κάνει λόγο χτεσινό δημοσίευμα της κοσσοβάρικης εφημερίδας «Κόχα Ντιτόρε».

ΠΕΚΙΝΟ.-- Απευθείας μηνύματα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια αντάλλαξαν χτες οι ηγέτες Κίνας - Ταϊβάν, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Ταϊβάν, Μα Γινγκ Ζέου, στην ηγεσία του κόμματός του, στον οποίο και ο Κινέζος Πρόεδρος, Χου Τζιντάο, έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα. Ο Ταϊβανός ομόλογός του απάντησε, προτείνοντας «να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη».

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Χιλιάδες Κινέζοι μεταλλεργάτες στην πόλη Τονγκουά ξεσηκώθηκαν μετά την ανακοίνωση εξαγοράς του εργοστασίου στο οποίο εργάζονται από την «Jianlong Steel», ενώ κατά τα επεισόδια ξυλοκόπησαν έναν από τους διευθυντές του εργοστασίου μέχρι θανάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ