Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Συντονισμένα αντεργατικά πυρά...

...από τραπεζίτες, κόμματα του κεφαλαίου, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι τραπεζοϋπάλληλοι

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το πρωί απεργοί τραπεζοϋπάλληλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους ενάντια στους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις των τραπεζιτών για την κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΚΣΣΕ). Μέρος αυτής της μεθόδευσης αποτελούν και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι τραπεζίτες και εκδικάζονταν χτες, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία μεσολάβησης στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), στην οποία έχει καταφύγει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) για τη νέα ΚΣΣΕ.

Οι τραπεζίτες κατέφυγαν και πάλι σε νομικίστικους ισχυρισμούς, ότι δήθεν δεν υπάρχει εργοδοτική οργάνωση που μπορεί να τους εκπροσωπήσει στη διαδικασία για τη σύναψη Σύμβασης. Από την άλλη μεριά, αποκαλύφθηκε και πάλι ο ρόλος της πλειοψηφία της ΟΤΟΕ. Μοναδική της επιδίωξη η υπογραφή σύμβασης ακόμα και με περιεχόμενο που αντιστρατεύεται τις ανάγκες των εργαζομένων. Τακτική που στηρίζουν τα κόμματα του κεφαλαίου όπως φάνηκε από την κατάθεση - ως μάρτυρα για λογαριασμό της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ - του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαππα. Αλλά και τη δήλωση που έκανε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Χριστοφιλοπούλου. Και οι δύο, λίγο πολύ, υποστήριξαν ότι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι και πρέπει να κάνουν θυσίες στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού.

Τα παραπάνω αναδεικνύουν την ανάγκη, οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων, για να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, με στόχο να δοθεί ενιαία αγωνιστική απάντηση σε ταξική κατεύθυνση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να βγει το νωρίτερο στο τέλος της άλλης βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ