Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία του ΠΑΣΟΚ για τα κολέγια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Παλιά μου τέχνη κόσκινο για το ΠΑΣΟΚ. Στηρίζει απόλυτα τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης, κάνοντας κριτική επί της διαχείρισης. Ετσι και στο θέμα των κολεγίων. Δε διαφωνεί καθόλου με το να υπάρχουν έμποροι της γνώσης, αλλά θεωρεί ότι χρειάζεται να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι, για να ξεχωρίζουν οι «καλοί» απ' τους «κακούς». Με Ερώτησή του στη Βουλή, υποκριτικά ζητά πιο ουσιαστικό έλεγχο των κολεγίων, τη στιγμή που γνωρίζει ότι με βάση το ευρωπαϊκό Δίκαιο (που και το ΠΑΣΟΚ συνδιαμόρφωσε) η δυνατότητα ελέγχου της κυβέρνησης στα κολέγια που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια είναι... από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Κι ύστερα, σε μια επιχείρηση που εξ ορισμού ακριβοπουλάει σπουδές «φαστ - φουντ», ό,τι έλεγχος και να γίνει, οι σπουδές θα παραμείνουν «φαστ - φουντ» και η αγοραπωλησία τους θα παραμείνει μια τέτοια εμπορική συναλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ υποκρίνεται, γιατί γνωρίζει ότι οι δήθεν έλεγχοι λειτουργούν μόνο ως ξεκαθάρισμα των μεγαλύτερων επιχειρήσεων - κολεγίων από τις μικρότερες κι όχι προς όφελος του λαού για την εκπαίδευση των παιδιών του.

Και για να θυμόμαστε και λίγο ...ιστορία: Η συζήτηση για την αναγνώριση τίτλων σπουδών, με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ξεκίνησε πριν 10 χρόνια. Οι ευρωοδηγίες 92/51 και 89/48 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό Δίκαιο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η Βάσω Παπανδρέου, ως αρμόδια επίτροπος, τότε, υπέγραψε την οδηγία 89/48. Αυτά τα λίγα, για να μη νομίζουν οι γονείς και οι φοιτητές ότι το ΠΑΣΟΚ «ξαφνικά» κόπτεται για το καλό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ