Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στα μέσα Νοέμβρη θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όπως ανακοίνωσε χτες ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Πεκίνο Τζον Χάντσμαν, δηλώνοντας αισιόδοξος για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Με σοβαρότατες ελλείψεις νερού βρίσκονται αντιμέτωποι περίπου πέντε εκατομμύρια Κινέζοι στο βορρά, εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας που πλήττει την περιοχή. Υπολογίζεται ότι έχουν καταστραφεί περισσότερα από 8,7 εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργειών με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα και τροφίμων.

NIAMEΪ.-- Με δακρυγόνα, γκλομπς και συλλήψεις αντιμετώπισε η αστυνομία της Νιγηρίας διαδήλωση εναντίον του Προέδρου της χώρας Μαμάντου Τάντζα και του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος που του παρέχει τη δυνατότητα να παραμείνει άλλα τρία χρόνια στην εξουσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Μπαζούμ Μοχάμεντ, αντιπρόεδρος του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης του «Νιγηριανού Κόμματος της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού».

ΑΜΠΟΥΖΑ.-- Το «Κίνημα Χειραφέτησης του Δέλτα του Νίγηρα» (MEND) ανακοίνωσε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου τερματίζει την κατάπαυση του πυρός και παράλληλα διακόπτει τις συνομιλίες με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα αμνηστίας.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Διαδήλωση στην Κεντρική πλατεία Αρμας στην πρωτεύουσα της Χιλής πραγματοποίησαν ιθαγενείς Μαπούτσε καταγγέλλοντας τη δολοφονία από την αστυνομία του 24χρονου αγωνιστή Χάιμε Μεντόσα Κόλιο και απαιτώντας το σεβασμό των δικαιωμάτων τους και τον τερματισμό της δίωξης των εκπροσώπων τους, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν στις φυλακές.

ΣΙΔΝΕΫ.-- Πετρελαιοκηλίδα μήκους 8 χιλιομέτρων ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της Αυστραλίας εξαιτίας της διαρροής στην κινητή εξέδρα εξόρυξης και απάντλησης πετρελαίου West Atlas που ανήκει στην εταιρία «PTTEP Australasia», στη Θάλασσα του Τιμόρ σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό ΑBC.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Γερμανικές πιέσεις για την τύχη της αυτοκινητοβιομηχανίας «Opel», θυγατρικής της «General Motors» από τον Γερμανό ΥΠΕΞ Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ προς την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον, ώστε να ληφθεί το συντομότερο δυνατόν μία απόφαση που θα διασφαλίζει το μέλλον όλων των μονάδων της «Opel» και τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων θέσεων εργασίας, υπό το σκεπτικό ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν τα «τα συμφέροντα της γερμανικής δημοκρατίας ως χορηγού εγγυήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ