Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Icon

Εφιαλτική ήταν και η χτεσινή μέρα για κατοίκους πολλών περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές που έζησαν ώρες τρόμου βλέποντας και πάλι πύρινες φλόγες να πλησιάζουν αλλά και όπου είχε κατασβεστεί η φωτιά υπήρχε ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.

Χτες, οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν τα σημαντικότερα προβλήματα στο Πόρτο Γερμενό όπου η φωτιά κατέβηκε από τον Κιθαιρώνα και έκαψε ακόμα και σπίτια στον οικισμό Προσήλι και στην Κάρυστο στα χωριά Μετόχι και Αετός. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις στην Κάρυστο έχουν ήδη καεί 100.000 στρέμματα. Και στις δύο περιοχές οι κάτοικοι πάλευαν επί τρεις μέρες μόνο με επίγεια μέσα για να καταπολεμήσουν τη φωτιά και τελικά μόλις χτες είδαν εναέρια μέσα να τους δίνουν ουσιαστική βοήθεια μετά το κάψιμο όμως χιλιάδων στρεμμάτων δάσους. Και στα δύο αυτά μέτωπα οι φωτιές μέχρι αργά χτες το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή εφιαλτική ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στο Νταού Πεντέλης, τη Καλιτεχνούπολη και Διώνη στο Πικέρμι, στο Ντράφι, στην Παλλήνη και τη Νέα Μάκρη όπου έδωσαν μαζί με τους πυροσβέστες μάχη με τις φλόγες για να καταφέρουν να εμποδίσουν τη φωτιά να μπει σε σπίτια αλλά και μοναστήρια. Η κατάσταση έγινε καλύτερη με το πρώτο φως της ημέρας καθώς τα εναέρια μέσα παρά τους δυνατούς ανέμους κατάφεραν να περιορίσουν τις φωτιές. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις όμως σε Πικέρμι και Νέα Μάκρη δεν επέτρεπαν στους κατοίκους εκεί και στην Πυροσβεστική να εφησυχάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ