Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Η λεωφόρος Φυλής μετατράπηκε σε χείμαρρο

Δε χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά δυνατής καλοκαιρινής νεροποντής χτες το απόγευμα για να έχουμε τις πρώτες πλημμύρες στην περιοχή του Καματερού και στη γύρω περιοχή καθώς το γνωστό ρέμα της Εσχατιάς ξεχείλισε για πολλοστή φορά. Η Λεωφόρος Φυλής στο ύψος του Καματερού μετατράπηκε για μια ακόμα φορά σε χείμαρρο με αποτέλεσμα να κλείσει για αρκετή ώρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κινδύνεψε να παρασυρθεί από τα νερά μοτοσικλετιστής, ο οποίος γλύτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Τα νερά εισέβαλαν ακόμα σε πολλά καταστήματα αλλά και σπίτια δεξιά και αριστερά του δρόμου προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν αρκετή ώρα μετά τη βροχή να απομακρύνουν νερά από το δρόμο, τα σπίτια και τα μαγαζιά τους που έπεσαν και πάλι θύμα της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων. Δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε που πλημμυρίζουν από το μπαζωμένο και ακαθάριστο ρέμα της Εσχατιάς το οποίο διασχίζει τους Δήμους Μενιδίου, Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Καματερού.

Παρά το γεγονός αυτό και παρά τις εξαγγελίες μετά και τις τελευταίες μεγάλες πλημμύρες το 2007 του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, ότι προχωράει στη συνολική διευθέτησή του ρέματος, μέχρι σήμερα το μόνο που έχει γίνει είναι κάποιες αποσπασματικές και επιμέρους παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ