Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προδίδουν την ανησυχία τους

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Τρικυμία εν κρανίω», προκαλούμενη από ανίατη αντιΚΚΕ εμπάθεια, φαίνεται πως επικρατεί στην «Αυγή», όπου χτες εντοπίσαμε μονόστηλο σχετικό με τη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος για τη «νέα γρίπη» με τίτλο «Σε κλίμα πανικού λόγω γρίπης» (!) όπου διαβάζουμε ότι το ΚΚΕ «επέλεξε να μπει στο κλίμα πανικού και τρομολαγνείας που προκαλούν κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και ΜΜΕ σχετικά με την έξαρση της γρίπης Α»...

Σαν υποδαύλιση του πανικού εκλαμβάνει λοιπόν η «Αυγή» τη συμβολή του ΚΚΕ με συγκεκριμένες προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων μπορεί να θωρακίσει τα φτωχά λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη, απέναντι στο ενδεχόμενο μιας πανδημίας. Σαν υποδαύλιση του πανικού εκλαμβάνει την αισιόδοξη πεποίθηση του ΚΚΕ ότι η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να δρομολογήσει λύσεις σε μακροπρόθεσμα και διαχρονικά προβλήματα. Την επισήμανση του χρέους να «δημιουργήσουμε στον εργαζόμενο λαό ένα αίσθημα ασφάλειας», που είναι αξεχώριστο από τον αγώνα και για έκτακτα μέτρα, αλλά και για μέτρα διαρκείας στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια, στο σύστημα Υγείας και γενικότερα στην Κοινωνική Πολιτική.

Υποδαυλίζει τον πανικό, σύμφωνα με την «Αυγή», όποιος - εν προκειμένω το ΚΚΕ - με αφορμή τον κίνδυνο έξαρσης της γρίπης, αναδεικνύει αιτήματα που πρέπει να εγγραφούν στο διεκδικητικό πλαίσιο της λαϊκής πάλης όπως είναι μέτρα για ένα καθολικό δημόσιο, δωρεάν σύστημα Δημόσιας Υγείας, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, όπως και προσωπικού καθαριότητας σε σχολεία και νοσοκομεία κ.ά. Τη λαϊκή πάλη για το συγκεκριμένο ζήτημα και γενικότερα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης θέλει να δυναμώσει με την παρέμβασή του το ΚΚΕ. Κι αν κρίνουμε από την αντίδραση της «Αυγής», ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν τρομάζει μόνο το δικομματισμό, αλλά και όλους όσοι λιβανίζουν το αστικό πολιτικό σύστημα, όπως εν προκειμένω ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ