Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πιο «προωθημένος» και από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαλυπτικός ήταν ο βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός, στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ, που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα. Αποκάλυψε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της «αξιολόγησης» σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με τους νόμους και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Συμβάλλει ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος στην αποκοίμιση του λαού με το ιδεολόγημα ότι τάχα η «αξιολόγηση» είναι για να βελτιώνεται η εκπαίδευση, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι μόνος σκοπός της «αξιολόγησης» είναι να ελέγχει κατά πόσον η εκπαίδευση προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς.

Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία σε σχέση με την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γρ. Ψαριανός είπε στη Βουλή: «Το υπουργείο Παιδείας με αυτό το νομοσχέδιο προκειμένου να διεκδικήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ πιέζει τα ιδρύματα να συμπληρώσουν τα χαρτιά τους για να πάρει τα κονδύλια από την ΕΕ χωρίς αξιολόγηση, ενώ θα έπρεπε να έχει προχωρήσει αυτή»! Παρακάτω σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «ουσιαστική και πραγματική αξιολόγηση και βάσει αυτής να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν την ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα της Παιδείας και όχι μόνον, αλλά την προσχολική Παιδεία για την οποία δεν έχουμε κάνει πολλά πράγματα»...

Θα είχε ενδιαφέρον να βγει να υποστηρίξει τα παραπάνω και μέσα σε κανένα πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, όπου οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στους φοιτητές διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι τάχα είναι κατά της «αξιολόγησης»...!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ