Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Εύθραυστη προεκλογική ανακωχή

Για «ραγδαίες εξελίξεις» έκαναν λόγο χτες στελέχη του κόμματος

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις πρόωρες εκλογές. Χτες, αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με αντιπροσωπείες άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο συζήτησης κυρίως την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και ιδιαίτερα του Επικρατείας. Οι επαφές αυτές, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι χτες, θα ολοκληρωθούν αύριο ή μεθαύριο σε συνάντηση με τον Αλ. Αλαβάνο. Ωστόσο, στελέχη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ άφηναν υπονοούμενα, για ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα τους τις επόμενες ώρες.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων βρίσκεται και το ποιος θα ηγηθεί της εκλογικής αναμέτρησης. Η προσπάθεια του ΣΥΝ να τεθεί επικεφαλής ο Αλ. Τσίπρας σκοντάφτει στην αντίδραση συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που διαμηνύουν πως δε θα συναινέσουν σε κάτι τέτοιο. Xτες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι καταγγελίες που υπήρξαν μετά τις ευρωεκλογές ότι ο Δ. Χατζησωκράτης - διευθυντής της ΚΟ - δούλευε υπέρ των «Οικολόγων - Πράσινων». Οπως έγινε γνωστό, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και το ζήτημα θεωρείται λήξαν.

Πάντως χτες, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΝ «ακατανόητα και καταστροφικά», επέκρινε ότι λοιδορούνται και εγκαταλείπονται τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κόμματος και επιτέθηκε με δριμύτητα στον Αλ. Αλαβάνο, λέγοντας: «Προχτές χλευάστηκε, με έναν τρόπο πρωτοφανή για ηγετική συμπεριφορά, το προτέρημα του ΣΥΝ οι δημοκρατικές διαδικασίες. Ο κ. Αλαβάνος που τιμήθηκε απ' τον ΣΥΝ με ηγετικές θέσεις, έφτασε στο σημείο να χλευάζει το κόμμα που τον ανέδειξε σε ηγετικές θέσεις, τα όργανα που τον ανέδειξαν, τα όργανα που ανέδειξαν τον διάδοχό του που ο ίδιος υπέδειξε, να μιλά για τον διάδοχό του που ο ίδιος ανέδειξε με περιφρόνηση και για το κόμμα του με χλεύη, και αναρωτιέται κανείς ποιος σκοτεινός φθόνος εναντίον του ΣΥΝ είναι εκείνος που υπαγορεύει τέτοιες συμπεριφορές;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ