Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Παραφυάδα του δικομματισμού

Ετοιμοι να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε μετεκλογική κυβέρνηση δήλωσαν οι εκπρόσωποι του κόμματος σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Τη διάθεσή τους να σηκωθούν απ' τον «πάγκο» και να ενταχτούν στο πολιτικό παιχνίδι, είτε με την «ομάδα» του ΠΑΣΟΚ, είτε μ' αυτή της ΝΔ - χωρίς να αποκλείουν τη συνεργασία και με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - με συγκεκριμένα ανταλλάγματα - προσχήματα, εξέφρασαν για μια ακόμα φορά χτες οι Οικολόγοι - Πράσινοι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Μ. Πετράκος, Ν. Χρυσόγελος και Γ. Κοντούλη, μέλη της Γραμματείας. Επιβεβαιώνοντας ότι δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από μια ακόμα δύναμη διαχείρισης του συστήματος, πλάι σε εκείνες με τις οποίες θα ήθελαν συνεργασία, εξέφρασαν τη φιλοδοξία να λειτουργήσουν σαν «καταλύτης πολιτικών αλλαγών», διαχέοντας αυταπάτες πως είναι δυνατή μια φιλολαϊκή πολιτική στις υπάρχουσες συνθήκες και από τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι Οικολόγοι - Πράσινοι, καταθέτοντας τα πειστήρια της πολιτικής τους συγγένειας με τη σοσιαλδημοκρατία, έθεσαν ως προϋποθέσεις για μια μετεκλογική σύμπραξή τους με κάποιο απ' τα άλλα κόμματα την «πράσινη οικονομία» (βλ. ΠΑΣΟΚ), τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας (βλ. ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), τη δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Απ' αυτά - όπως είπαν - θα εξαρτηθεί αν θα παραχωρήσουν ψήφο ανοχής ή αν θα συμμετέχουν ενεργά σε ένα κυβερνητικό σχήμα, μετεκλογικά. Πρότυπό τους άλλωστε είναι οι «Πράσινοι» σε άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ, όπως στη Γερμανία, που «επηρεάζουν το πολιτικό παιχνίδι» όπως δήλωσαν.

Στη συνέντευξη, η κριτική τους περιορίστηκε στη σπατάλη χρημάτων σε λάθος οικονομικό μοντέλο και στην υποτιθέμενη αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει προβλήματα, αγνοώντας ότι αυτά υπάρχουν και γιγαντώνονται ακριβώς λόγω της δύναμης της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης να εφαρμόζουν μια πολιτική προς όφελος των κερδών, στο πλαίσιο της ΕΕ των μονοπωλίων και των δεσμεύσεων που απορρέουν απ' τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτήν.

Με μια σκόπιμα αταξική και ουδέτερη αναφορά σε όλα τα ζητήματα, συγκαλύπτοντας τις βαθύτερες αιτίες τους, έφτασαν μέχρι και να καλέσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν συγνώμη για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ και να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν απ' την πολυεθνική και ούτε γάτα ούτε ζημιά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ