Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα νοικοκυραίικα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΙΔΟΥ το μέγα ερώτημα - όπως το έθεσε χτες ο Ε. Αντώναρος: Ποιος είναι ο καλύτερος «νοικοκύρης»; Το ΠΑΣΟΚ που άφησε χρέη και ελλείμματα ή η ΝΔ που προσπάθησε να νοικοκυρέψει την οικονομία (και επίσης έχει χρέη και ελλείμματα);

Εξαρτάται από το ποια σκοπιά θα το δει κανείς. Γιατί και οι δυο δεν έχουν αφήσει το παραμικρό έλλειμμα στα κέρδη των πολυεθνικών, των τραπεζών, των εφοπλιστών και των ...συναφών επαγγελμάτων.

Σε αυτά αποδείχθηκαν πραγματικοί νοικοκύρηδες. Τις επιδοτήσεις τις έδιναν στην ώρα τους, τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα τα καταργούσαν χωρίς πολλά πολλά, και φυσικά ιδιωτικοποίησαν ταχύτατα ό,τι δημόσιο βρήκαν μπροστά τους.

Το συμπέρασμα είναι πως όταν θέλουν έχουν εξαιρετικές επιδόσεις, είναι άπταιστα οργανωμένοι και εξαιρετικά μεθοδικοί. Για μισθούς, Υγεία, Παιδεία, πολιτική προστασία και τέτοια μην τους μιλάς. Εκεί ...δε γίνεται τίποτε.

ΝΑ ΤΟΣ ΚΑΙ «κουβαρντάς» ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Κάθε μικρομεσαία επιχείρηση λέει θα μπορεί να πάρει 100.000 ευρώ για να ενισχύσει το επιχειρησιακό της πρόγραμμα...

Το πόσα θα ...χάσει την ίδια στιγμή βέβαια δεν μπήκε στον κόπο να μας το πει. Εκτός αν πιστεύει ότι οι μικρές επιχειρήσεις δε χρωστάνε στις τράπεζες, δεν τις ξεζουμίζει η Εφορία και δεν πλήττονται καθόλου από τις πολυεθνικές (των οποίων οι επιδοτήσεις σας βεβαιώνουμε είναι χιλιαπλάσιες).

Αλλά, είπαμε. Η κυβέρνηση ενισχύει την «ιδιωτική πρωτοβουλία», τη «δημιουργικότητα» και την «καπατσοσύνη» του Ελληνα πολίτη. Γιατί ...αν είσαι έξυπνος και δουλευταράς θα τα καταφέρεις...

Αλλο αν στους χίλιους που θα προσπαθήσουν ...ένας θα τα καταφέρει. Το θέμα είναι και οι 1.000 να «πιστεύουν στον εαυτό τους» και κυρίως να μην αμφισβητούν την «αγορά» που πάντα πρέπει να κινείται «ελεύθερη» και χωρίς περιορισμούς.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ