Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Επαφές και «νέες προτάσεις»

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Την πρόθεσή του να «συζητήσει» για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, «χωρίς απειλές και προϋποθέσεις» επανέλαβε, χτες, ο Ιρανός Πρόεδρος. Την ίδια ώρα, άλλοι Ιρανοί αξιωματούχοι επέμεναν ότι έχει εκπονηθεί «νέο πακέτο προτάσεων», του οποίου, όμως, το περιεχόμενο δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Στη δημοσιότητα δε δόθηκε ούτε το περιεχόμενο της συνάντησης των εκπροσώπων των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας που συναντήθηκαν, για να προετοιμάσουν τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, στα τέλη του μήνα, στη Νέα Υόρκη. Από την πλευρά τους, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν τις, σε εξέλιξη, προσπάθειες «διαλόγου» με το Ιράν την Παρασκευή στην Στοκχόλμη, υπό τη σουηδική Προεδρία.

Εντός Ιράν, πάντως, η ένταση με αφορμή την έγκριση των προτάσεων του Προέδρου Αχμαντινετζάντ για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου φαίνεται ότι καταλαγιάζει οριστικά. Χτες, με πλειοψηφία, εγκρίθηκαν οι 18 από τις 21 προτάσεις του Προέδρου, συμπεριλαμβανομένου του διορισμού του Αχμαντ Βαχίντι στο υπουργείο Αμυνας (που καταζητείται από την Ιντερπόλ ως εμπλεκόμενος σε πολύνεκρη βομβιστική επίθεση κατά συναγωγής στο Μπουένος Αϊρες τη δεκαετία του '90), και μιας μόνο από τις τρεις γυναίκες που προτάθηκαν, της Μαρζιέ Νταστζερντί, στο υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ