Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πτώση της δημοτικότητας Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ραντεβού στους Αμερικανούς νομοθέτες, όσον αφορά στο νομοσχέδιό του για τη μεταρρύθμιση της Υγείας έδωσε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η δημοτικότητά του πέφτει συνεχώς.

Πληροφορίες που διαρρέουν από το Λευκό Οίκο αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα προετοιμάζει μια νέα στρατηγική στη μάχη με το Κογκρέσο για την υπεράσπιση της μεταρρύθμισης και την έγκριση του λεγόμενου νόμου «ασφάλιση για όλους», που στην ουσία δεν πρόκειται για δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά για συμβιβασμό με τα μονοπώλια των ιδιωτικών ασφαλίσεων (που, άλλωστε, θέλουν να εξαργυρώσουν τη στήριξή τους στον Ομπάμα). Το νομοσχέδιό του, που με τροποποιήσεις έγινε δεκτό από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, συναντά ανυπέρβλητες δυσκολίες για την έγκρισή του από τη Γερουσία και εκ μέρους Δημοκρατικών γερουσιαστών. Εντούτοις, δεν είναι μόνο τα μέλη του Κογκρέσου που αντιδρούν αλλά και μέρος των Αμερικανών πολιτών.

Η δημοτικότητα του Προέδρου Ομπάμα μειώθηκε κατά τρεις μονάδες, στο 53%, κατά τη δημοσκόπηση του CNN. Ενώ, για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο, η πλειοψηφία των ανεξάρτητων ψηφοφόρων αξιολογούν αρνητικά τη διακυβέρνησή του έως τώρα. Επίσης, οι Αμερικανοί πολίτες με ποσοστό 57%, σύμφωνα με δημοσκόπηση των CNN/Opinion Research Corporation, αντιτάχθηκαν στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ενώ το 42% τάχθηκαν υπέρ, και ο οποίος θεωρείται κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησής του και ενόσω ο Λευκός Οίκος εξετάζει τη χάραξη «νέας» στρατηγικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ