Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Χτύπημα στο «προφίλ» των κατοχικών δυνάμεων

Αποκαλύφθηκαν πράξεις εξευτελισμού Αφγανών στην πρεσβεία των ΗΠΑ από μισθοφόρους φρουρούς

Οι κατοχικοί στρατιώτες και μισθοφόροι όταν δε δολοφονούν ...εξευτελίζουν Αφγανούς πολίτες
Οι κατοχικοί στρατιώτες και μισθοφόροι όταν δε δολοφονούν ...εξευτελίζουν Αφγανούς πολίτες
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Σε απαγόρευση του αλκόολ και επιτήρηση των φρουρών της αμερικανικής πρεσβείας στο Αφγανιστάν, προχώρησε χτες η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Μία κίνηση που υπαγορεύτηκε μετά τις σοβαρές και τεκμηριωμένες καταγγελίες για όργια, μεθύσια, αλλά και πράξεις εξευτελισμού εναντίον Αφγανών, με υπεύθυνους μισθοφόρους - φύλακες της πρεσβείας, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στον περίβολο του κτιρίου (αληθινό φρούριο) της πρεσβείας. Οι μισθοφόροι, 450 συνολικά, προερχόμενοι από ΗΠΑ, Ινδία και Νεπάλ κυρίως, έχουν προσληφθεί από την εταιρεία «Armor Group North America», που ανήκει στον όμιλο «Wackenhut Services.Inc» με έδρα τη Φλόριντα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, σε μία χρονική περίοδο που οι αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να δείξουν το καλύτερο τους πρόσωπο, διέταξε επείγουσα έρευνα. Το πενταετές συμβόλαιο ύψους 189 εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία ανανεώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τον Ιούνη.

Την ίδια στιγμή και ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των κατοχικών δυνάμεων στην επαρχία Χελμάντ, ακόμα ένας κατοχικός Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των θυμάτων της Βρετανίας, όπου εξακολουθούν οι αντιδράσεις και οι φωνές που ζητούν αποδέσμευση από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Και στο Πακιστάν συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ τόσο του κυβερνητικού στρατού όσο και των στρατών των φυλάρχων που έχουν συμπράξει με την κυβέρνηση εναντίον των ανταρτών. Χτες, ένοπλες ομάδες του στρατού των φυλών, ανακοίνωσε ότι σκότωσε σε συγκρούσεις στην κοιλάδα Σουάτ, ακόμα τρεις «ισλαμιστές μαχητές», με το κλίμα να οξύνεται και να ενισχύεται η ανασφάλεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ