Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οδηγός φορτηγού τραυματίστηκε σε «ατύχημα»

Οδηγός φορτηγού τραυματίστηκε το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων. Πρόκειται για τον 23χρονο Γ. Ποιμενίδη, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι το «ατύχημα» έγινε εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και στο κυνήγι του κέρδους. Οπως περιγράφουν, ο χειριστής γερανού φόρτωσε το εμπορευματοκιβώτιο από το καράβι και αμέσως επιχείρησε να το εκφορτώσει στο φορτηγό αυτοκίνητο, χωρίς, όμως, να έχει βοηθό που να το συντονίζει από το έδαφος. Από λάθος χειρισμό, λοιπόν, άφησε το εμπορευματοκιβώτιο περίπου 25 τόνων βάρους πάνω στο κουβούκλιο του φορτηγού, την ώρα που ο οδηγός, κατόπιν εντολής από το σημειωτή, επιχειρούσε ελιγμό.

Οι συνδικαλιστές εξηγούν πως στο πλαίσιο εντατικοποίησης της δουλειάς, ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα η φόρτωση και η εκφόρτωση, η διαδικασία αυτή γίνεται συνεχόμενα, ενώ κανονικά πρώτα θα πρέπει να ολοκληρώνεται η εκφόρτωση των κοντέινερ από τα πλοία και στη συνέχεια να ξεκινά η διαδικασία φόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων στα φορτηγά αυτοκίνητα. Επίσης, λόγω της έλλειψης προσωπικού, έχει περιοριστεί και ο αριθμός των βοηθών χειριστών, με αποτέλεσμα τη μη ασφαλή εκτέλεση των εργασιών. Τα «ατυχήματα» έχουν γίνει καθημερινότητα για τους εργαζόμενους του λιμανιού και τους οδηγούς των φορτηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ