Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Οχι άλλοι νεκροί εργάτες για τα υπερκέρδη

Καταγγέλλουν το θάνατο του 33χρονου εργάτη στη ΛΑΡΚΟ

Τις πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του που σακατεύουν και δολοφονούν καθημερινά εργάτες καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους ταξικά συνδικάτα, με αφορμή το θάνατο του εργάτη Γιάννη Παπακωνσταντίνου, που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Αθήνας, ύστερα από το βαρύ τραυματισμό του στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στις 26 Αυγούστου.

«Δε "χωράνε" άλλα δάκρυα και εκφράσεις λύπης», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο. «Αυτό που χρειάζεται είναι η λύπη, ο θυμός, η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν οργάνωση και αγώνας. Ενα κίνημα που θα απαντάει με ταξικούς όρους καθημερινά στην ασυδοσία των εργοδοτών (...) στις κυβερνητικές πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εγκληματικές ευθύνες και για τα εργοδοτικά εγκλήματα και για τις επαγγελματικές ασθένειες που "θερίζουν" τους εργαζόμενους. Να απαντά στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων (...) που βοηθούν να υλοποιηθούν καλύτερα τα αντεργατικά μέτρα, τα οποία από κοινού αποφασίζουν ΣΕΒ - κυβέρνηση». Καταλήγοντας η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου «να γυρίσουν την πλάτη και να μαυρίσουν το δικομματισμό, όσους τον στηρίζουν και την εργοδοσία».

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα αναδεικνύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι «να οργανωθούν μαζικά στα ταξικά συνδικάτα, να προωθήσουν παραπέρα την κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής».

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων καλεί τους εργαζόμενους «να απαιτήσουμε την τιμωρία της εργοδοσίας (...) να τιμωρήσουμε οι ίδιοι πολιτικά τους ηθικούς αυτουργούς, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ