Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Σήμερα η σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Την ερχόμενη Παρασκευή 11 του Σεπτέμβρη συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των ταξικών δυνάμεων, με τη σύσκεψη της ΔΕΣΚ στις 6 μ.μ. στο ΕΚΠ

Με τη σημερινή πλατιά σύσκεψη της αγωνιστικής παράταξης της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΝΣΚ) στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, συνεχίζονται οι σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά για την ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων της περιοχής, στεριάς και θάλασσας, ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο σε βάρος της εργατικής τάξης με ώθηση την αντεργατική πολιτική που επεξεργάζονται από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και έχει βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επόμενος σταθμός αυτών των πρωτοβουλιών θα είναι η ευρεία σύσκεψη που διοργανώνει η παράταξη «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΔΕΣΚ) την Παρασκευή 11 του Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων του ΕΚΠ, συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων, αλλά και εργαζομένων του Πειραιά. Θέμα της σύσκεψης θα είναι: «Η επίθεση του κεφαλαίου και η ανάγκη οργάνωσης - αντεπίθεσης της εργατικής τάξης».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συσκέψεις αυτές απευθύνουν με κοινό δελτίο Τύπου τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού Οίκου Ναύτη και ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ. Η ΝΣΚ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η διέξοδος για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα βρίσκεται στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες». Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η «αλλαγή συσχετισμών δύναμης υπέρ των ταξικών δυνάμεων», η «ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου», η «μετατροπή των βασικών μέσων παραγωγής σε λαϊκή περιουσία, η σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας». «Σε αυτή την προοπτική επιβάλλεται να κατευθύνεται η καθημερινή δράση», έτσι «θα γίνει ο καθημερινός αγώνας πιο αποτελεσματικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ