Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Ζητούν ουσιαστική προστασία των ανέργων

Νέα συγκέντρωση των εργατών χτες στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ απαιτώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων

Λιγότεροι από 2.000 εργάτες εκτιμάται ότι δουλεύουν σήμερα στη Ζώνη που αντί να σφύζει από ζωή μαστίζεται απ' την ανεργία (φωτ. από τη χτεσινή κινητοποίηση)
Λιγότεροι από 2.000 εργάτες εκτιμάται ότι δουλεύουν σήμερα στη Ζώνη που αντί να σφύζει από ζωή μαστίζεται απ' την ανεργία (φωτ. από τη χτεσινή κινητοποίηση)
Τον αγώνα για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων τους και για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μεροκάματο, κόντρα στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική συνεχίζουν με αποφασιστικότητα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, έχοντας στήριγμα και οργανωτή τα ταξικά τους συνδικάτα. Χτες το μεσημέρι οι εργατοτεχνίτες συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στους Τράχωνες διεκδικώντας, ανάμεσα στα άλλα αιτήματα και την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.500 ευρώ σε όλους τους ανέργους του κλάδου τους χωρίς προϋποθέσεις.

Την ώρα της αγωνιστικής κινητοποίησης των εργατών, μέσα στο κτίριο συνεδρίαζε η διοίκηση του Οργανισμού για να αποφανθεί τελικά ότι δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση για τους εργαζόμενους, επειδή ο διοικητής παραιτήθηκε καθώς θέλει να θέσει υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ! Βέβαια ο εμπαιγμός από την πλευρά της πλειοψηφίας της διοίκησης σε βάρος των εργατοτεχνιτών είναι απροκάλυπτος. Επί δύο μήνες κυβέρνηση και ΟΑΕΔ έχουν τους εργάτες στο «περίμενε», ενώ προχτές στην διάρκεια συμβολικής κατάληψης σε τρία υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και στα κεντρικά γραφεία, οι εργαζόμενοι είχαν λάβει την υπόσχεση από εκπροσώπους της διοίκησης ότι η χτεσινή συνεδρίαση θα έδινε και τις τελικές απαντήσεις απέναντι στα αιτήματά τους. Τώρα έρχεται η πλειοψηφία της διοίκησης και μάλιστα με έναν από τους πρωτεργάτες, τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Μ. Κοντοπάνο, να τους δηλώνει ευθαρσώς ότι «δυστυχώς ο Οργανισμός έβαλε λουκέτο».

Βέβαια τη στιγμή που στον ΟΑΕΔ, σε συμπαιγνία εργοδότες και συμβιβασμένοι συνδικαλιστές, βάζουν «λουκέτο», επιτελεία και υπηρεσίες όπως για παράδειγμα αυτές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, λειτουργούν κανονικότατα για να αποφασίσουν νέες παχυλές επιδοτήσεις προς τους εφοπλιστές, προκειμένου να δρομολογήσουν τα σαπάκια τους στις «άγονες» γραμμές.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ, ο γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Α. Αντωνίου, μιλώντας στους εργάτες κατήγγειλε την κοροϊδία σε βάρος τους και τόνισε: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν οι διοικήσεις των σωματείων, θα γίνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ