Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Μαύρο» στους εταίρους του κεφαλαίου

«Οποιος απ' τους δύο εταίρους του δικομματισμού και αν προκύψει από τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου, το σίγουρο είναι ότι θα βάλουν μπρος τις μηχανές για μια νέα αντιλαϊκή επιδρομή».

Τα παραπάνω τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σε χτεσινή ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει, «έχουν δεσμευθεί απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ να υλοποιήσουν σειρά αντιλαϊκών κατευθύνσεων για να μεταφερθούν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, αλλά και μετά το ξεπέρασμα της κρίσης η πλουτοκρατία να μπορέσει με μεγαλύτερη ευχέρεια, αφού θα έχει "απαλλαχτεί" από βασικά δικαιώματα της εργατικής τάξης, να επιταχύνει την ανάπτυξη της κερδοφορίας της».

Το συνδικάτο, «απευθυνόμενο στον κλάδο απαιτεί οι οικοδόμοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την πείρα τους όλα αυτά τα χρόνια. Ας σκεφτούν ότι από το 1974 αμφότεροι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εφάρμοσαν και στήριξαν ο ένας τους νόμους και τις πολιτικές του άλλου καλυπτόμενοι πίσω από στείρες αντιπαραθέσεις. Η εργατική τάξη δεν πρέπει να παγιδευτεί σε πλαστά διλήμματα, όπως του μικρότερου κακού. Μόνο δεινά έχει να περιμένει είτε εκλεγεί κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ. Με την ψήφο τους να καταδικάσουν τις πολιτικές που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ