Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Συνελήφθη η αρχηγός του «Ερυθρού Στρατού»

ΤΟΚΙΟ.-

«Θα συνεχίσω τον αγώνα», δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους χαμογελώντας και υψώνοντας ψηλά τους δεμένους με χειροπέδες καρπούς της, η 55χρονη Φουσάκο Σιγκενόμπου που συνελήφθη χτες από τις ιαπωνικές αρχές σε ξενοδοχείο της πόλης Οζάκα ως η αρχηγός και ιδρυτής της οργάνωσης «Ιαπωνικός Ερυθρός Στρατός».

Η Σιγκενόμπου είχε εγκαταλείψει την Ιαπωνία από το 1971 και οι πληροφορίες την έφεραν να ζει κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες στο Λίβανο. Μάλιστα, περσινή έκθεση της CIA υποστήριζε πως η Σιγκενόμπου και εναπομείναντα μέλη του Ερυθρού Στρατού κρύβονταν στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου. Τον περασμένο Σεπτέμβρη και άγνωστο για ποιο λόγο, η Σιγκενόμπου, που καταζητείται από τις ιαπωνικές αρχές, αποφάσισε να μεταβεί στην Ιαπωνία. Κατέλυσε σε ξενοδοχείο της πόλης Οζάκα μεταμφιεζόμενη σε άνδρα, όπου και συνελήφθη χτες από τις ιαπωνικές αρχές μετά από τρίμηνες έρευνες που βασίστηκαν σε πληροφοριοδότη της αστυνομίας...

Οι ιαπωνικές αρχές θεωρούν υπεύθυνη τη Φουσάκο Σιγκενόμπου για μια σειρά από επιθέσεις με πρώτη μια υπόθεση ομηρίας το 1974 στην πρεσβεία της Γαλλίας στη Χάγη. Στην οργάνωσή της, «Ιαπωνικός Ερυθρός Στρατός», αποδίδονται οι ευθύνες για ενέργειες, όπως η επίθεση με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ το 1972 (με αποτέλεσμα το θάνατο 24 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 80), υπόθεση αεροπειρατείας αεροσκάφους των Ιαπωνικών Αερογραμμών πάνω από την Ολλανδία το 1973, η ανατίναξη διυλιστηρίου στη Σιγκαπούρη το 1974 και η βομβιστική επίθεση σε κλαμπ Αμερικανών αξιωματικών στη Νάπολη της Ιταλίας το 1988 (με αποτέλεσμα το θάνατο πέντε Αμερικανών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ