Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Επετράπη επιτέλους ο μεικτός γάμος!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Εκτός των εκλογών οι Αμερικανοί πολίτες ανά Πολιτεία και περιφέρεια κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε περίπου 200 δημοψηφίσματα...

Ενα εκ των οποίων έβγαζε μάτι ήταν ένα από τα δημοψηφίσματα που έλαβαν χώρα στην Αλαμπάμα, όπου τελικά νομιμοποιήθηκαν επιτέλους οι μεικτοί γάμοι. Σχεδόν 140 χρόνια μετά την κατάργηση της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οργανωτές του δημοψηφίσματος άλλαξαν το Σύνταγμα της Πολιτείας ώστε να επιτραπούν οι γάμοι μελών διαφορετικών φυλετικών ομάδων. Μπορεί η απαγόρευση των μεικτών γάμων, η οποία ήταν κάποτε συνηθισμένη σε πολλές νότιες Πολιτείες, να μην εφαρμοζόταν εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο θεωρητικά όσοι την παρέβαιναν απειλούνταν ακόμη με φυλακή.

Στο Κολοράντο και το Ορεγκον οι ψηφοφόροι, που δεν έχουν ακόμη συνέλθει από τη φρίκη της σφαγής του 1999 στο γυμνάσιο Κολουμπάιν, ψήφισαν σε δημοψήφισμα υπέρ της επιβολής αυστηρότερων νόμων για την οπλοκατοχή.

Αρκετά αμφιλεγόμενα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση απορρίφθηκαν. Στην Καλιφόρνια, ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας αιχμής Τιμ Ντρέιπερ απέτυχε στην προσπάθειά του για μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Βάσει της προτάσεώς του, οι γονείς θα έπαιρναν κάθε χρόνο μια διατακτική 4.000 δολαρίων που θα τους επέτρεπε να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ