Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Οι εργαζόμενοι να μη βρεθούν ξεκρέμαστοι στις 5 του Οκτώβρη

Στις δύο επιχειρήσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, σε Ελευσίνα και Μάνδρα, περιόδευσαν η Λιάνα Κανέλλη και ο Παντελής Παπαβασιλείου

Από τη συγκέντρωση στην ΕΒΟ Μάνδρας
Από τη συγκέντρωση στην ΕΒΟ Μάνδρας
Στους εργαζόμενους των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας και ΕΒΟ Μάνδρας, μίλησαν χτες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη (Α' Αθήνας) και Παντελής Παπαβασιλείου (Αττική). Οι εργαζόμενοι είναι τριών ταχυτήτων: Μόνιμοι, που συνταξιοδοτούνται χωρίς να αναπληρώνονται, ενοικιαζόμενοι, που δίπλα στους μόνιμους κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά, αλλά με άλλα δικαιώματα και μισθούς που υπολείπονται ακόμα και 1.000 ευρώ από τους μισθούς των μόνιμων, αλλά και μαθητευόμενους του ΟΑΕΔ. Οπως επισημάνθηκε στους δύο υποψήφιους, οι δύο επιχειρήσεις, αν συνεχίσουν την ίδια φθίνουσα πορεία, έχουν σίγουρα ένα αβέβαιο μέλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά, στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, οι εργαζόμενοι φτάνουν σήμερα τους 2.000, από 8.500 που ήταν παλιότερα.

Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ μίλησαν σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων και απηύθυναν κάλεσμα στις 4 του Οκτώβρη με την ψήφο τους να αναδείξουν ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ, ώστε από την επόμενη ημέρα η εργατική τάξη να μπορέσει να φρενάρει την αντεργατική θύελλα που έρχεται. Χαιρετίζοντας στις συγκεντρώσεις ο Παντελής Παπαβασιλείου επισήμανε: «Οσο πλησιάζουμε στις εκλογές, η εργατική τάξη δέχεται ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στη συνείδησή της, με την κινδυνολογία περί ακυβερνησίας, την οικονομική κρίση κ.ά. Σε καμία περίπτωση, όμως, ο εργατόκοσμος δεν πρέπει να "φάει" αυτά τα διλήμματα και να πάει στην κάλπη με σκυμμένο το κεφάλι. Γιατί και τα δύο κόμματα θέλουν αυτοδυναμία, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν και να μας επιβάλουν την επομένη των εκλογών τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν έτοιμα».


Παίρνοντας το λόγο η Λιάνα Κανέλλη, επισήμανε στους εργαζόμενους: «Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και τους εργάτες σε αυτήν την κρίσιμη φάση και τους καλεί να το ισχυροποιήσουν για να μη βρεθούν στις 5 του Οκτώβρη ξεκρέμαστοι και υπό διωγμό. Απευθύνεται και καλεί όσους είναι παραπλανημένοι και απογοητευμένοι, να ρίξουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, ώστε ακόμα περισσότεροι στις 5 του Οκτώβρη να υπερασπιστούμε τους άνεργους τους απολυμένους κ.ά.».

Αναφερόμενη ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις των ΕΑΣ τόνισε ότι η απαξίωσή τους τα τελευταία χρόνια «έχει άμεση σχέση με την εξωτερική πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι σίγουρο ότι οι επιχειρήσεις της ΕΑΣ δεν έχουν τύχη αν συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο χωρίς μόνιμο προσωπικό και συμβόλαια για παραγγελίες και κυρίως χωρίς κεντρικό αμυντικό στρατιωτικό σχεδιασμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ