Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ»

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ: «Υπάρχουν πικρίες, υπάρχουν στενοχώριες. Αυτά πάντα υπάρχουν. Αυτό που πρέπει να σταθμίσουν οι πολίτες είναι τα σημαντικά από τα ασήμαντα. Αυτό είναι το κάλεσμα του Κ. Καραμανλή προς τους Ελληνες που σε 12 μέρες καλούνται να απαντήσουν αν προτιμούν να παραδώσουν την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια σε υπεύθυνα ή σε ανεύθυνα χέρια» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΑΝΗΣΥΧΙΑ: «"Το τέλος του κόσμου αναβλήθηκε, καθώς η παγκόσμια οικονομία δεν πέφτει σε άβυσσο, αλλά και πάλι αντιμετωπίζει προβλήματα" δήλωσε χτες ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Γκρούγκμαν, συμπληρώνοντας πως η ανάκαμψη θα είναι "αργή και οδυνηρή". "Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι μήπως η έξοδος από την κρίση καθυστερήσει, με σοβαρές συνέπειες στην πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε χάρτη πλοήγησης. Το μοναδικό μοντέλο είναι η περίοδος της Μεγάλης Κρίσης. Αυτή έληξε με ένα τεράστιο πρόγραμμα δαπανών γνωστό ως Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και δε θέλουμε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο" είπε ο κ. Γκρούγκμαν» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ο ΦΟΒΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ: «Η διεθνής οικονομική κρίση δεν επιτρέπει βάσιμες προσδοκίες για βελτίωση των όρων διαβίωσης για τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δεν πείθει πλέον ότι διαθέτει τα πολιτικά εργαλεία για να διασφαλίσει τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών και ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και συνθηκών απασχόλησης για όλους. Το κοινωνικό κράτος, ως προνομιακό πεδίο πολιτικής για την Κεντροαριστερά και την Αριστερά, συνεχίζει σταδιακά να καταρρέει (...) στη μάχη της 4ης Οκτωβρίου κυριαρχεί ο φόβος για το χειρότερο» (ο Ξ. Κοντιάδης στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ: «Τι είναι εκείνο που βαρύνει στην αποστροφή των ψηφοφόρων για την πολιτική άρχουσα τάξη; Το αίσθημα του λαού πως όποια κι αν είναι η ιδεολογική απόχρωση, οι πολιτικές της μένουν απαράλλαχτες» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).

ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ: «Απο την όλη συζήτηση διεφάνη ότι τουλάχιστον τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και Οικολόγοι) έχουν σχετικά συγγενείς θέσεις στο θέμα της "πράσινης ανάπτυξης"» (η εκτίμηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ