Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Κριτήριο ψήφου η πείρα του λαού

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου περιόδευσε ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου
Να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, δίνοντας χρόνο για την οργάνωση της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, ενόψει της νέας αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου και των κομμάτων του, κάλεσε τους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου και περιόδευσε, ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο Νομό Ηρακλείου, Μανώλης Συντυχάκης. Συζητώντας με τους εργατοϋπαλλήλους, τόνισε ότι κριτήριο ψήφου σε αυτές τις εκλογές πρέπει να είναι η ίδια η ζωή των εργαζομένων και των παιδιών τους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους σε όλους τους τομείς της ζωής θα ενταθεί ακόμα περισσότερο.

«Πρέπει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να φτάσουν όσο πιο χαμηλά γίνεται - επισήμανε - και το ΚΚΕ να ισχυροποιηθεί ώστε νέοι αγώνες να ξεδιπλωθούν. Αγώνες που θα τους καθυστερήσουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Θα δώσουν χρόνο στο εργατικό, λαϊκό κίνημα να ανασυνταχθεί και αντεπιτεθεί». Αναφερόμενος στα ζητήματα υγείας, υπογράμμισε ότι «τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά στοχεύουν στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο, καθώς και στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνικών εταίρων και εθελοντών».

Οι προτάσεις τους αποτελούν, τόνισε, πιστή υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ και πρέπει να καταδικαστούν. Να καταδικαστούν συνολικά για τις ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για τα σχέδια που έχουν για δωρεάν παροχές Υγείας - Πρόνοιας σε ένα ελάχιστο, ενιαίο, επίπεδο μόνο για λίγους και για τους υπόλοιπους ανταποδοτικά, σύμφωνα με το ύψος των εισφορών και την οικονομική δυνατότητα του καθενός.

Σε αυτήν τη βάση, πρόσθεσε, οι εταίροι του δικομματισμού υποστηρίζουν την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, την αποσύνδεση του κλάδου Υγείας από τον κλάδο Σύνταξης, την «ηλεκτρονική κάρτα υγείας» με τις πιστωτικές μονάδες, που βάζουν όριο στις ιατρικές - εργαστηριακές - φαρμακευτικές παροχές κ.ά. Στοιχεία που θα επιδεινώσουν τις παροχές για τα λαϊκά στρώματα, αν οι εργαζόμενοι δε βάλουν φρένο, αξιοποιώντας και το όπλο της ψήφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ