Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο Αρειος Πάγος ανακήρυξε τους συνδυασμούς ... μετά τις εκλογές

Γρηγοριάδης Κώστας

Με την απόφαση αρ. 4/21-9-2009, του Αρείου Πάγου (Α' Πολιτικό Τμήμα), ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι των κομμάτων όλων των εκλογικών περιφερειών της χώρας, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Η παραπάνω απόφαση, στην τελευταία σελίδα της αναφέρει ότι: «Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου 2009», δηλαδή... μετά τις εκλογές της 4/10/2009, όπως αυτό βεβαιώνεται από τον Πρόεδρο και την Γραμματέα με την υπογραφή τους.

Γιατί τώρα σχολιάζουμε την παραπάνω αβλεψία του Αρείου Πάγου; Απλά θυμηθήκαμε την αντίστοιχη απόφασή του για την ανακήρυξη των κομμάτων και των υποψηφίων τους για τις ευρωεκλογές της 7/6/2009, με την οποία δεν ανακηρύχθηκε ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, για κάποια εντελώς τυπική παράλειψη στα στοιχεία υποψηφιότητάς του, που θα μπορούσε μάλιστα να συμπληρωθεί με ένα απλό τηλεφώνημα εκ μέρους της γραμματείας του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο, το ΚΚΕ δε θυμήθηκε να σχολιάσει τώρα τη συμπεριφορά αυτή του Αρείου Πάγου στην αντιμετώπιση της παραπάνω περίπτωσης, για να εκφράσει τα παράπονά του, αλλά απλά για να επισημάνουμε, για άλλη μια φορά, ότι περιπτώσεις οι οποίες εξόφθαλμα συνιστούν αβλεψία και μπορούν μάλιστα να συμπληρωθούν και μ' ένα απλό τηλεφώνημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με την επίκληση της «τυπικής νομιμότητας» ούτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά...

Ας διορθώσει λοιπόν τώρα την παραπάνω απόφασή του ο Αρειος Πάγος, χωρίς φόβο και πάθος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ