Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Βουλευτικές Εκλογές 2009
68η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΜ
Τιμή στην Αντίσταση με κόκκινη ψήφο

Στο Σύνταγμα έγινε την Κυριακή, ανήμερα της επετείου, η εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Σύνταγμα
Με συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων στον «Αγνωστο Στρατιώτη» στο Σύνταγμα, κρατώντας τις σημαίες της ΕΑΜικής Αντίστασης και φωνάζοντας συνθήματα, πλήθος αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ΕΑΜίτες - ΕΛΑΣίτες - ΕΠΟΝίτες και νεότεροι φίλοι, απόγονοι και συναγωνιστές, τίμησαν, την Κυριακή 27 του Σεπτέμβρη, την 68η επέτειο της ίδρυσης του ΕΑΜ.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), μίλησε για την επέτειο και τα σύγχρονα μηνύματα από τον αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ο πρόεδρος της Ενωσης, Χρήστος Τσιντζιλώνης. Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε ότι το ΕΑΜ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, που αποτέλεσε τον οργανωτή, καθοδηγητή και αιμοδότη της Αντίστασης, συσπείρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το ΕΑΜ είναι ζωντανό παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει ο λαός αν πιστέψει στη δύναμή του.

Σήμερα, σημείωσε ο ομιλητής, η επέτειος του ΕΑΜ μας θυμίζει το μοναδικό ρόλο του ΚΚΕ στο μεγάλο έπος της Αντίστασης. Οπως είπε, μπροστά στις εκλογές της 4ης του Οκτώβρη, καλούμαστε όχι μόνο οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι φίλοι και απόγονοι, αλλά όλες οι λαϊκές δυνάμεις, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Πρέπει να βγουν βαριά πληγωμένα τα δύο κόμματα του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και τα στηρίγματα του μονόδρομου της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. «Ρίχνοντας στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο, τιμάμε με τον καλύτερο τρόπο τα 68χρονα του ΕΑΜ, τα 60χρονα της εποποιίας του ΔΣΕ και της πολιτικής προσφυγιάς. Τιμάμε όλους τους νεκρούς των λαϊκών αγώνων μας», υπογράμμισε, καλώντας τους συγκεντρωμένους να δραστηριοποιηθούν για να μη χαθεί καμία ψήφος για το ΚΚΕ.

Στο μνημείο του «Αγνωστου Στρατιώτη» στεφάνι κατέθεσαν, εκτός από την ΠΕΑΕ - ΔΣΕ, εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, ο Β. Δημόπουλος, μέλος της ΕΠ και από την ΚΝΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με αντάρτικα τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ