Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
Επιζήμια για το λαό η λογική του «μικρότερου κακού»

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα μίλησε την Κυριακή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Σε μια μαζική και με παλμό προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα, όπου τον τόνο έδωσε η συμμετοχή της νεολαίας, μίλησε το βράδυ της Κυριακής ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Αχιλλέας Κανταρτζής, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο νομό. Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, ο Στ. Λουκάς σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από αυτήν που υποστηρίζει το ΚΚΕ ότι ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια μόνο διαφορά: Ποιος θα ανέβει στον κυβερνητικό θώκο. Ποιος καλύτερα από τους δυο θα προσφέρει σωσίβιο στο αστικό πολιτικό σύστημα, στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, τώρα μάλιστα με την οικονομική κρίση. Επομένως, σήμερα δε δικαιολογούνται αυταπάτες στη λογική του μικρότερου κακού. Είναι καταστροφική και επιζήμια. Αυτό πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη με ψήφο στο ΚΚΕ. Διαφορετικά αθωώνεται η πολιτική τους. Τους δίνεται χρόνος επιβολής της νέας καταιγίδας αντιδραστικών μέτρων. Τ' άλλα κόμματα εμφανίζονται να διαφοροποιούνται από τη στρατηγική των αστικών κομμάτων. Αλλά η πολιτική τους δεν ξεφεύγει από τα όρια της αστικής διαχείρισης, "ευλογούν" την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τι είπε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τη φτωχή αγροτιά; Οτι τα πολλά και οξυμένα προβλήματά της θα λυθούν στο πλαίσιο της ΚΑΠ εντός της ΕΕ. Δηλαδή, της πολιτικής που ευθύνεται για τη διαρκή όξυνση των αγροτικών προβλημάτων. Παραπλανητική κι άκρως επικίνδυνη για το μέλλον της αγροτιάς η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει ριζικά η ΚΑΠ και από εργαλείο της εξουσίας των μονοπωλίων και του βίαιου ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών, από εργαλείο συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών να μετατραπεί σε βασικό στήριγμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ενιαίο μέτωπο σε βάρος της φτωχής αγροτιάς

Από τη συγκέντρωση στα Τρίκαλα
Από τη συγκέντρωση στα Τρίκαλα
Ο λαός και ο τόπος θέλουν αγροτική ανάπτυξη που θα κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, θα αξιοποιεί τα πολλά και σημαντικά παραγωγικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας, για να εξασφαλίζει στο λαό μας φτηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και ικανοποιητικό εισόδημα στους φτωχούς σήμερα αγρότες. Μίλησε για ενίσχυση της "βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας" όπως και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ, αυτά τα προϊόντα τα ονομάτισε "ποιοτικά". Και μάλιστα από τη ΔΕΘ είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχει επιδοτούμενη αγροτική οικονομία. Χρειάζονται, λέει, άλλες καλλιέργειες ανταγωνιστικές. Επομένως, έβαλε ευθέως ζήτημα ανάπτυξης της μεγάλης καπιταλιστικής αγροτικής οικονομίας που σημαίνει γρήγορο ξεκλήρισμα των μικροπαραγωγών.

Αλλωστε, το λένε και τα ξένα επιμελητήρια στην πρόταση που έδωσαν σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση. Η καλλιέργεια παραδοσιακών προϊόντων είναι επιζήμια. Ο μικρός αγροτικός κλήρος δεν οδηγεί σε ανάπτυξη. Χρειάζεται αναδιάρθρωση προς τη μεγάλη αγροτική παραγωγή και σε άλλα προϊόντα, δηλαδή τέρμα στα βαμβάκια, στα στάρια, στα καλαμπόκια, στ' αμπέλια, κλπ., καλλιεργήστε σπαράγγια, εκθρέψτε βατράχια! Τα ίδια λέει και η ΕΕ. Τι διαφορετικό απ' αυτά προσφέρει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Αυταπάτες για φιλοαγροτική ΚΑΠ.

Να γιατί, το κάλεσμα του Κόμματος σ' όλο αυτόν τον κόσμο που έδωσε μάχες μαζί μας στις δεκαετίες του '70 και του '80, που νόμισαν ότι στο ρεύμα της λεγόμενης ανανέωσης θα έβρισκαν διέξοδο, να συναντηθούμε ξανά, κρατώντας τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες τους με το ΚΚΕ, έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι αριστεροί, οι αγωνιστές, οι ριζοσπάστες, όλος αυτός ο κόσμος που βρέθηκε στο παρελθόν στο κίνημα και πάλεψε μαζί μας, γνωρίζουν ότι η συνάντηση στις κάλπες με το ΚΚΕ στις 4 του Οκτώβρη είναι συμβολή και με την ψήφο, στην ελπίδα, τη λαϊκή αυτοπεποίθηση, στον αγώνα για να 'ρθουν καλύτερες μέρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 100% αναξιόπιστος, "δούρειος ίππος" - ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση και πρόθυμος συνεργάτης της σοσιαλδημοκρατίας, παρά τις όποιες αντιδικομματικές κορόνες σηκώνει για να πάρει ψήφους. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δηλώνει ότι για την ώρα δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Αλλά στελέχη του λένε ότι θα στηρίζουν τα θετικά του ΠΑΣΟΚ και θα το σπρώχνουν στη Βουλή για να αλλάζει τα αρνητικά του!

«Φρουρός» του κεφαλαίου ο ΛΑ.Ο.Σ.

Αλλά και ο ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί έναν από τους άγρυπνους φρουρούς του μεγάλου κεφαλαίου. Πρωτοστάτησε στο να δοθούν χρήματα στις τράπεζες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρότεινε την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ και στο Δημόσιο για όσες επιχειρήσεις εξάγουν το 100% του προϊόντος τους. Απέρριψε μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για προστασία του λαϊκού εισοδήματος, γιατί δε συνάδει με την ελεύθερη αγορά. Ζήτησε την παράδοση της "Ολυμπιακής" στον Βγενόπουλο πριν του δοθεί.

Και συν τοις άλλοις εκμαυλίζει συνειδήσεις. Δε φείδεται αντιαμερικανικής ρητορικής, κάνει τον τιμητή της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας με εθνικιστικές κραυγές και κορόνες, αλλά ψήφισε μαζί με την ΝΔ το κατάπτυστο "Μνημόνιο Κατανόησης" Ελλάδας - NATO, που παραχωρεί τη δυνατότητα στο NATO να χρησιμοποιεί το έδαφος της Ελλάδας για κάθε είδους επιχειρήσεις και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ