Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΔΙΕ
ΟΧΙ σε ιδιώτες ο ιππόδρομος

Να μείνει στον έλεγχο του κράτους ο ιππόδρομος ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ), με αφορμή το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την παραχώρηση σε ιδιώτες του ιπποδρομιακού στοιχήματος, την κατασκευή δύο ιπποδρόμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο και του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου στο Φάληρο.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι ο ιππόδρομος πρέπει να μείνει υπό κρατικό έλεγχο, γιατί μόνο το κράτος εγγυάται την αξιοπιστία στη διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος, τα έσοδα του ΟΔΙΕ διατίθενται εξ ολοκλήρου στο υπουργείο Πολιτισμού για τις ανάγκες του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, το υπουργείο Οικονομικών εισπράττει περίπου 4 δισ. δρχ. κάθε χρόνο, δίνει εργασία και εισόδημα σε χιλιάδες εργαζόμενους (μόνιμοι και έκτακτοι υπάλληλοι, προπονητές, αναβάτες, πράκτορες, σταβλίτες κλπ.).

Τέλος, σημειώνει ότι «σχετικά με τις πιέσεις που ασκούν οι συμμετέχοντες όμιλοι για παραπέρα παραχωρήσεις τούς γνωρίζουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ