Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Ξεπούλημα με μείωση του προσωπικού

Στη δραστική μείωση του προσωπικού, ώστε να καταστεί ακόμα πιο ελκυστικό το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Την απόφαση αυτή πήραν σε χτεσινή τους σύσκεψη οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, παρουσία των εκπροσώπων της «Γκρέτιτ Σουίς Φερστ Μπόστον», που είναι ο «σύμβουλος» της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα. Αν και δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, οι δύο υπουργοί ενέκριναν την πρόταση των «συμβούλων» για μείωση του προσωπικού, τουλάχιστον, κατά 1.000 άτομα, με μετάταξη, εθελούσια έξοδο, αλλά και απολύσεις αν χρειαστεί. Επίσης, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες δύο βδομάδες θα οριστικοποιηθεί το προς εκποίηση ποσοστό μετοχών της ΟΑ και στη συνέχεια, αφού καθοριστούν και οι υπόλοιπες νομικές λεπτομέρειες, θα προχωρήσει μέσα στο Δεκέμβρη η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους αγοραστές του εθνικού αερομεταφορέα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την εκχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ομίλου εταιριών της ΟΑ, μαζί με τη διοίκηση της εταιρίας. Το σχέδιο που επεξεργάζεται είναι η παράδοση στους ιδιώτες μιας οικονομικά υγιούς εταιρίας, που θα προκύψει από το λογιστικό διαχωρισμό του εθνικού αερομεταφορέα σε δύο εταιρίες. Η μια θα «φορτωθεί» τα ελλείμματα και τις άλλες υποχρεώσεις και η άλλη θα εκχωρηθεί «καθαρή» στους ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι στις 20 του Νοέμβρη ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, θα συναντηθεί με την επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Λογιόλα ντε Παλάθιο, αρμόδια για τις αερομεταφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ