Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού

Με αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος το τεράστιο πρόβλημα για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων. Ετσι, στη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε η αγορά και μετατροπή σε πάρκο μιας έκτασης 22 στρεμμάτων στην περιοχή του «Ελαιώνα», χωρίς όμως αυτό να συνδέεται με έναν ουσιαστικό σχεδιασμό για τη διάσωση όλης της περιοχής. Αλλωστε, η δημοτική αρχή ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστική συζήτηση για το πρόβλημα των ελεύθερων χώρων της Αθήνας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο θα ζητηθεί να μην προχωρήσει η δημοπράτηση του οικοπέδου από την Εθνική τράπεζα αλλά να γίνει άμεση αγορά του οικοπέδου από τον δήμο, με στόχο να αναβαθμιστεί η περιοχή.

«Να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο»

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα, εκ μέρους της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», ο δημοτικός της σύμβουλος Στ. Λάμπρου, επισήμανε ότι η παραπάνω απόφαση είναι αποσπασματική.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είναι γνωστό ότι ο "Ελαιώνας", είναι ένα κομμάτι γης που επί χρόνια πολλοί αετονύχηδες παίρνουν και από ένα μέρος του. Είναι μια τεράστια έκταση γης που ανήκει σε πέντε δήμους μεταξύ των οποίων και αυτός των Αθηνών. Συνεπώς είναι αναγκαίο να δραστηριοποιηθεί ο δήμος για τη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης του χώρου σε συνεργασία με τους άλλους τέσσερις δήμους, όπως αναγκαίο είναι να υπάρξει ουσιαστική και ολοκληρωμένη συζήτηση για όλους τους ελεύθερους χώρους που βρίσκονται στην Αθήνα χωρίς να γίνονται αποσπασματικές κινήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ