Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Καταγγέλλουν τη διοίκηση για κλίμα τρομοκρατίας

Για κατάχρηση εξουσίας και κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τη διοίκηση ΗΛΠΑΠ και ζητούν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, του προέδρου της Βουλής, των πολιτικών κομμάτων, της ΓΣΕΕ, αλλά και του εισαγγελέα, για να βάλουν «φρένο» στις απροκάλυπτες, προκλητικές και έξω από κάθε νομιμότητα ενέργειες της διοίκησης, που βλάπτουν τα συμφέροντα της επιχείρησης, του κοινωνικού συνόλου και των εργαζομένων.

Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, από τα τελευταία «κατορθώματα» της διοίκησης ΗΛΠΑΠ είναι το γεγονός ότι για να βοηθήσει την παρουσία της κυβερνητικής παράταξης ΠΑΣΚΕ στην τελευταία γενική συνέλευση του κλάδου, αναστάτωσε τις βάρδιες και κυρίως διέκοψε αυθαίρετα από την κυκλοφορία πολλά τρόλεϊ, αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Η ειρωνεία είναι ότι ακριβώς την... εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού επικαλείται υποκριτικά η διοίκηση κάθε φορά που στέλνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους, όταν εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών!

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης ζητούν την άμεση παρέμβασή τους, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια «επαίσχυντα» φαινόμενα, τα οποία συνιστούν απροκάλυπτη παρέμβαση στις συνδικαλιστικές διαδικασίες και αμαυρώνουν την εικόνα της επιχείρησης απέναντι στο επιβατικό κοινό.

Αλλο ένα, επίσης, πρόσφατο «κατόρθωμα» της διοίκησης ΗΛΠΑΠ, είναι η διπλή πρόσκληση σε απολογία της υπαλλήλου Καν. Καζακοπούλου, με απώτερο σκοπό την τρομοκράτηση της ίδιας, αλλά και όποιων άλλων υπαλλήλων τολμούν να ξεσκεπάζουν τα «κακώς κείμενα» στην επιχείρηση. Επί της ουσίας, το πρώτο... παράπτωμα της υπαλλήλου είναι ότι τόλμησε να συζητήσει με συναδέλφους της για το όργιο υπερωριών διευθυντικών στελεχών, την ώρα που οι εργαζόμενοι «ξεζουμίζονται»! Για τη συζήτηση, μάλιστα, αυτή, όπως καταγγέλλει εγγράφως η ίδια, δέχτηκε «χυδαία επίθεση από το νέο διευθυντή κίνησης κ.Καζαντζίδη». Το δεύτερο... παράπτωμα, είναι ότι διακινώντας συνδικαλιστική ανακοίνωση μαζί με άλλους συναδέλφους της... προκάλεσε αναστάτωση στο προσωπικό και... δημιούργησε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης!

Στις έγγραφες αναφορές - καταγγελίες της η Καν. Καζακοπούλου προς όλους τους αρμόδιους, επισημαίνει ότι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις αποκαλύπτουν και αποδεικνύουν το πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης, εναντίον όσων έχουν «έντονη μη επιθυμητή συνδικαλιστική δράση», βγάζουν στην επιφάνεια τα «κακώς κείμενα» και αντιδρούν στην πολιτική υποτέλειας και λιτότητας. Τέλος, για να προστατεύσει τα δικαιώματά της και την εργασιακή της σχέση (26 χρόνια υπάλληλος), διαβίβασε στον Εισαγγελέα πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ