Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Το παρασκήνιο στο προσκήνιο

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Καθόλου αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την Ονδούρα καθώς χτες ξεκίνησε ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της πραξικοπηματικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων του Προέδρου, Μανουέλ Σελάγια. Εντούτοις, από την αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί τον Πρόεδρο Σελάγια αποχώρησε ο γενικός συντονιστής του Εθνικού Μετώπου ενάντια στο Πραξικόπημα, Χουάν Μπαραχόνα, καθώς, όπως τόνισε, διαχώρισε τη θέση του διαφωνώντας με την υποχώρηση του Προέδρου Σελάγια όσον αφορά στο ζήτημα της σύστασης Συντακτικής Συνέλευσης.

Η αποχώρηση αφορά στο πέμπτο σημείο της συμφωνίας των 12 σημείων, της συμφωνίας του Σαν Χοσέ, υπό τον Πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, Οσκαρ Αρίας, που χρησιμοποιείται ως βάση των διαπραγματεύσεων, ανέφερε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Χουάν Μπαραχόνα, τονίζοντας ότι το σημείο αυτό αναφέρει για τη δέσμευση της κυβέρνησης στο να μην πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα είτε κατά τη διάρκεια της παρούσας κυβέρνησης ή ακόμη και στο μέλλον όσον αφορά στη σύσταση Συντακτικής Συνέλευσης για την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας. «Ο στόχος του Μετώπου είναι η αποκατάσταση του Προέδρου Σελάγια αλλά και η σύσταση Συντακτικής Συνέλευσης», τόνισε ο Μπαραχόνα, δηλώνοντας ότι ελπίζει στην αποκατάσταση του Προέδρου Σελάγια, για να καταλήξει ωστόσο ότι ο αγώνας για τις λαϊκές οργανώσεις συνεχίζεται.

Την ίδια στιγμή, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν εκ νέου με το περίπου 60% των ζητημάτων να έχει συμφωνηθεί αλλά το «ακανθώδες», δηλαδή η αποκατάσταση του Σελάγια, που αποτελεί και το πρώτο σημείο της συμφωνίας, να παραμένει άλυτο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ