Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ούτε ώρα χαμένη στην οργάνωση της λαϊκής πάλης

Ανακοίνωση, με αφορμή τη χτεσινή ορκωμοσία και την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής

Το αποτέλεσμα των εκλογών οδήγησε στην εναλλαγή κυβέρνησης και όχι στην αλλαγή πολιτικής υπέρ του εργαζόμενου λαού τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με αφορμή την ορκωμοσία και την έναρξη χτες των εργασιών της νέας Βουλής. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι Γραμματέας της είναι ο Αχιλλέας Κανταρτζής, Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Θανάσης Παφίλης, ενώ η Βέρα Νικολαΐδου προτείνεται για αντιπρόεδρος της Βουλής και ο Γιάννης Γκιόκας για Γραμματέας της Βουλής.

Στην ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σημειώνεται:

«Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα και στη νεολαία υπογραμμίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών οδήγησε στην εναλλαγή κυβέρνησης και όχι στην αλλαγή πολιτικής υπέρ του εργαζόμενου λαού. Οπως προεκλογικά διακήρυξε το ΚΚΕ έτσι και μετεκλογικά: Καμία πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, κανένας εφησυχασμός, ούτε μια μέρα χαμένη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για να παρεμποδίσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και να ανοίξουν δρόμο για βαθιές αλλαγές και ανατροπές.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις όποιες φραστικές διακηρύξεις, θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Πολύ γρήγορα οι εργαζόμενοι θα βρεθούν μπροστά σε μια επίθεση αντιλαϊκών μέτρων, με την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ουσιαστική στήριξη στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, στην προώθηση των επιδιώξεων των πολυεθνικών της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τον κόσμο.

Η ΝΔ θα αποτελέσει παράγοντα πίεσης προς την κυβέρνηση για επιτάχυνση των αντεργατικών, αντιλαϊκών γενικότερα αναδιαρθρώσεων. Δε θέλει και δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του υπερασπιστή των λαϊκών διεκδικήσεων. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφορές, θέτουν εμπόδια στο ριζοσπαστικό περιεχόμενο και στη μαχητική κλιμάκωση της λαϊκής πάλης, επειδή δεν έρχονται σε πραγματική αντίθεση με την εξουσία των μονοπωλίων και της κυρίαρχης πολιτικής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στα πλαίσια του συνολικού προσανατολισμού του Κόμματος, θα συμβάλει, με τη δράση της στους χώρους δουλειάς και κατοικίας. Μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στη Βουλή με όλες τις δυνάμεις της. Για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας, των οικονομικών μεταναστών και πολιτικών προσφύγων. Μέτωπο που θα έρχεται σε ριζική εναντίωση με τη στρατηγική των μονοπωλίων και συνάμα θα βάζει στο επίκεντρο της δράσης της και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό μας. Τη λαϊκή οικονομία και τη λαϊκή εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θρύψαλα το κάθε ψευτοδίλημμα! (2023-05-16 00:00:00.0)
Αφού ο συσχετισμός είναι αρνητικός, ψηφίζω με κριτήριο το «μη χείρον» (2023-03-01 00:00:00.0)
Γνώριμη εικόνα (2022-01-29 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε, στους καθημερινούς αγώνες και στη Βουλή, με αποκλειστικό κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα (2019-07-17 00:00:00.0)
Αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση στη Βουλή (2007-11-23 00:00:00.0)
Πάλη μέσα και έξω από τη Βουλή για τα λαϊκά συμφέροντα (2004-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ