Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Με αίτημα την καθιέρωση της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης και την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15%, φοιτητές και σπουδαστές της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης, βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα αύριο Τετάρτη 15 του μήνα.

Στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητές, με απόφαση της ΦΕΑΠΘ και 7 φοιτητικών συλλόγων προχωρούν σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι από την Πλατεία Χημείου. Με την ίδια απόφαση της ΦΕΑΠΘ, από τις 12 το μεσημέρι θα σταματήσει κάθε εκπαιδευτική και άλλη διαδικασία στο ΑΠΘ. Οι φοιτητές των Τμημάτων Ψυχολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Δασολογίας και Κτηνιατρικής, μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους άλλων τμημάτων του ΑΠΘ, προετοιμάζουν τη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καλούν όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν και να διαδηλώσουν αποφασιστικά την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση των Πανεπιστημίων και τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικούς όρους -όπως αυτή προδιαγράφεται μέσα από το νομοσχέδιο για την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, τις οδηγίες της ΕΕ, και τις αλλαγές στα μεταπτυχιακά, κλπ.

Στην Κοζάνη με απόφαση του Συλλόγου Σπουδαστών ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οργανώνεται συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τις επόμενες μέρες αναμένεται συνέχιση του αγώνα με παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του ΤΕΙ και το Νομάρχη, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των μαθητών και στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

Οι σπουδαστές καταγγέλλουν πως η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 89/48, στην ουσία φέρνει ΑΕΙ και ΤΕΙ στο επίπεδο των ΙΕΚ και των κολεγίων. Πως με «τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια στην ουσία μπαίνουν οι επιχειρήσεις μέσα στα ιδρύματα, ενώ η περιβόητη αξιολόγηση θα γίνεται με βάση τα κριτήρια της αγοράς που απαιτούν ευέλικτες σπουδές και απόφοιτους μιας χρήσης».

Κάτω από αντίστοιχα πλαίσια συσπειρώνονται οι φοιτητές των Ιωαννίνων και κινητοποιούνται σήμερα με απόφαση των συλλόγων Φυσικού και Χημικού. Ενώ αύριο, οι φοιτητές θα βγουν στους δρόμους της Πάτρας, μαζί με τους μαθητές με απόφαση των συλλόγων Μαθηματικού,Χημικού, Βιολογικού και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της πόλης, με ραντεβού στις 10 το πρωί στην πλατεία Ολγας. Επίσης, φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο στο Ηράκλειο Κρήτης, με απόφαση του Συλλόγου του ΦυσικούΤμήματος που καλεί σε συντονισμό κι όλους τους υπόλοιπους συλλόγους του Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ