Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΟΛΟΥ
Αγωνιστική «υποδοχή»...

Με αγωνιστική συγκέντρωση «υποδέχτηκαν» οι φοιτητές του Βόλου, κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε χτες το νομό. Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για αναβάθμιση των σπουδών και της ζωής τους, συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στο κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου και φωνάζοντας συνθήματα για δημόσια δωρεάν Παιδεία πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία Μαγνησίας, όπου βρισκόταν το κυβερνητικό κλιμάκιο και ήταν σε εξέλιξη συνάντησή του με το νομάρχη Μαγνησίας Π. Σκοτινιώτη.

Εκεί, αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Παιδείας, Χ. Τσουρουπλή, και ζήτησε την ικανοποίηση των αιτημάτων, που, μεταξύ των άλλων, αφορούν στη δημιουργία δημόσιας λέσχης -που θα λειτουργεί και θα την ελέγχει Υπηρεσία Σίτισης του Πανεπιστημίου και θα σιτίζει δωρεάν όλους τους φοιτητές-, στην άμεση δρομολόγηση φοιτητικής εστίας -με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, που θα στεγάζει όλους τους φοιτητές και θα λειτουργεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου-, στην κάλυψη όλων των εξόδων που αφορούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε αναλώσιμα - βιβλία ορισμένων μαθημάτων - καθώς και στις ελλείψεις που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη, στα κονδύλια του Πανεπιστημίου και στη μείωση των τιμών στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ζητώντας κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Χ. Τσουρουπλής, όσον αφορά στα αιτήματα για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής έριξε το «μπαλάκι» των ευθυνών στην Πρυτανεία, ενώ σχετικά με τα αιτήματα που αφορούν στη δημιουργία δημόσιας λέσχης και φοιτητικής εστίας, εξέφρασε τη συμφωνία του με τη διείσδυση ιδιωτών που θα εκμεταλλεύονται το δικαίωμα των φοιτητών στη σίτιση και στη στέγαση.

Μετά και τη χτεσινή άκαρπη συνάντηση, οι φοιτητές του Βόλου δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Να σημειωθεί, ότι η επίσκεψη του πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου στο Νομό Μαγνησίας και οι συναντήσεις που είχε, όπως με το νομάρχη Μαγνησίας, το δήμαρχο Βόλου κ.ά., εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης της κυβέρνησης να «πουλήσει», με τις διάφορες περιοδείες της ανά την Ελλάδα, «επικοινωνιακή» πολιτική, για να δείξει τη δήθεν κοινωνική ευαισθησία της και να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, τις συνέπειες της οποίας βιώνουν στο πετσί τους και τα λαϊκά στρώματα της Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ