Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέες υποσχέσεις για τη σχολική στέγη

Πρωινή βάρδια για όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, 25 μαθητές ανά τάξη, ανέγερση νέων κτιρίων και προσθήκη αιθουσών σε ήδη υπάρχοντα διδακτήρια, προβλέπει το πρόγραμμα σχολικής στέγης για τη Θεσσαλονίκη, ύψους 55 δισ. δραχμών, που εξήγγειλε χτες ο υφυπουργός Παιδείας Φ. Πετσάλνικος. Οι προηγούμενες δεσμεύσεις Νομαρχίας και κυβέρνησης για επίτευξη των παραπάνω στόχων ως το 2000, παραπέμπονται τώρα με τις νέες εξαγγελίες για το 2006, αφού το πρόγραμμα σχολικής στέγης είναι 6ετούς διάρκειας και πηγές χρηματοδότησης θα είναι το Γ' ΚΠΣ, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Τομεακό Πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Φ. Πετσάλνικος, οι ανάγκες της Θεσσαλονίκης προσδιορίζονται σε 882 νέες αίθουσες καθώς και σε 110 κύριες και 72 ειδικές για τα ΤΕΕ. Αυτό το στοιχείο έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών που εκτιμούν ότι οι πραγματικές ανάγκες σε νέες σχολικές αίθουσες πλησιάζουν τις 2.000.

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως επιπλέον 4 δισ. θα αποσταλούν απευθείας στους δήμους για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Οι φορείς στέκονται επιφυλακτικοί απέναντι στις υποσχέσεις για κονδύλια που έδωσε χτες ο υφυπουργός, με δεδομένη τη μέχρι τώρα αναξιόπιστη τακτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ