Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Ανακοινώθηκαν τρεις θάνατοι

To θάνατο τριών ανθρώπων που έπασχαν από σοβαρά νοσήματα και είχαν προσβληθεί από τη «νέα γρίπη» H1N1 ανακοίνωσε την Κυριακή και χτες το Eθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Πρόκειται για μια έφηβη 16 χρόνων, και δυο άντρες 42 και 34 ετών.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, η 16χρονη νόσησε από τη «νέα γρίπη» προ διμήνου. Επίσης, έπασχε από οξεία λεμφογενή λευχαιμία, απ' την οποία και απεβίωσε. Την Κυριακή ανακοινώθηκε ακόμα ο θάνατος ενός 42χρονου άντρα που απεβίωσε λόγω καταπληξίας και οξείας καρδιακής ανεπάρκειας. Στo πλαίσιο της ολιγόωρης νοσηλείας του στο νοσοκομείο είχε ληφθεί δείγμα για τον νέο ιό γρίπης, το οποίο ήταν θετικό. Η ιατροδικαστική έκθεση που έγινε στον 42χρονο έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από επιπλοκή της νέας γρίπης.

Χτες ανακοινώθηκε ο θάνατος άνδρα 34 ετών που ήταν παραπληγικός και έπασχε από πάθηση του ήπατος. Ο 34χρονος που ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα της «νέας γρίπης», απεβίωσε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Κλειστό από χτες και για εφτά μέρες θα παραμείνει το Γ3 Τμήμα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «εντοπίστηκε συρροή κρουσμάτων γρίπης».

Επίσης, χτες επιβεβαιώθηκαν εφτά κρούσματα της νέας γρίπης σε μια υπαξιωματικό νοσηλεύτρια του «251» Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και σε έξι πρωτοετείς της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ). Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, όλα τα κρούσματα είναι ήπιας μορφής και δεν εμπνέουν ανησυχία. Για προληπτικούς λόγους τέσσερις απ' τους έξι πρωτοετείς νοσηλεύονται στο «251» ΓΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ