Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στρώνει το έδαφος για την ένταση της επίθεσης

Συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ είχε χτες ο υπουργός Οικονομικών. Τη συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις.

Τα δημόσια ελλείμματα που παρέλαβε η κυβέρνηση επικαλέστηκε στη χτεσινή συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη συνέχιση και την ένταση της αντεργατικής πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ο υπουργός απέφυγε να πάρει συγκεκριμένη θέση για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ επανέλαβε αιτήματα πλήρως ενσωματωμένα στις στρατηγικές του κεφαλαίου. Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Μπάμπης Βορτελίνος, κατήγγειλε αυτή την πολιτική και πρόβαλε το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης που αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Στη συνάντηση η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ κινήθηκε στην ίδια γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας, του εφικτού, προβάλλοντας μισθολόγιο με αυξήσεις - ψίχουλα και παράταση της εφαρμογής της απόφασης του ευρωδικαστηρίου, για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών. Οι ταξικές δυνάμεις πρόβαλαν την ανάγκη για ουσιαστική αύξηση στους μισθούς, με κατώτερο βασικό 1.400 ευρώ. Τη μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων και ευέλικτων εργαζόμενων, για απειθαρχία και μη εφαρμογή της αντεργατικής απόφασης του ευρωδικαστηρίου και ενίσχυση των ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο υπουργός προφασιζόμενος τα δημόσια ελλείμματα, για τα οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, ανακοίνωσε ευθαρσώς ότι θα εφαρμόσει τις αντεργατικές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Επιβεβαιώνεται έτσι η εκτίμησή μας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για την πολιτική της κυβέρνησης, που θα συνεχίσει την ίδια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική με την προηγούμενη της ΝΔ.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να οργανωθούν στα συνδικάτα και να οργανώσουν την πάλη τους χωρίς να δώσουν καμιά ανοχή στην κυβέρνηση. Να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να καταργηθούν οι ελαστικές και ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Να παλέψουν για 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα πρωτοστατήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ