Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «STAGE»
Εντείνουν την πάλη τους ενάντια στη σύγχρονη δουλεία

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός, η πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση, την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια. Νέα απεργία την Παρασκευή, 6 Νοέμβρη

Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα, την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι με «stage» από όλη τη χώρα, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. Την άλλη μέρα, στις 6 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα απεργία και θα διαδηλώσουν έξω από τις υπηρεσίες τους καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου.

Οι απεργίες αποφασίστηκαν την προηγούμενη Τρίτη σε σύσκεψη όλων των φορέων και των συντονιστικών εργαζομένων με «stage» όπου συγκροτήθηκε Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή. Στην κατεύθυνση της επιτυχίας των κινητοποιήσεων της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής, τοπικές συντονιστικές επιτροπές και σύλλογοι των εργαζομένων με αυτά τα προγράμματα πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα συσκέψεις και εξορμήσεις για την προπαγάνδισή τους. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι συγκροτήσεις νέων τοπικών συντονιστικών επιτροπών. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία βδομάδα έχουν γίνει με επιτυχία μια σειρά κινητοποιήσεις, μικρότερης κλίμακας, στην Αθήνα και σε πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας. Το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλουν και διεκδικούν είναι:

Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα. Αμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων σε «stage» χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων με «stage» και να μην απολυθεί κανείς.

Την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, απεργούν και οι 455 συμβασιούχοι έργου στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Επίσης, την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, συμβασιούχοι έργου και χρόνου προχωρούν σε νέα κινητοποίηση.

Παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων

Την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων με «stage» εκφράζουν οι ταξικές δυνάμεις με μια σειρά δραστηριότητες και παρεμβάσεις.

Σήμερα η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ οργανώνει πικετοφορία διαμαρτυρίας, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου, καλώντας σε συμμετοχή τους εργαζόμενους με «stage». Χθες στελέχη της Γραμματείας πραγματοποίησαν εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε διοικήσεις οργανισμών που απασχολούν «stage».

Επίσης, σήμερα, σύσκεψη εργαζομένων σε stage, διοργανώνει στις 6 μ.μ., στην καφετέρια «Παλιά Βιβλιοθήκη», η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ.

Σύσκεψη οργανώνει την Πέμπτη 5 Νοέμβρη και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, καλώντας τους συμβασιούχους έργου στο πλαίσιο του συντονισμού της δράσης τους με το σύνολο των συμβασιούχων κάθε μορφής. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (στη διασταύρωση των οδών Δαβάκη και Βαλαωρίτου).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Βγαίνουμε στο δρόμο, διαδηλώνουμε, απεργούμε!» (2021-10-26 00:00:00.0)
Σήμερα η παναθηναϊκή σύσκεψη (2010-11-18 00:00:00.0)
Απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους (2010-02-05 00:00:00.0)
Απέκλεισαν συμβολικά τα γραφεία του ΟΑΕΔ (2009-11-28 00:00:00.0)
Καθορίζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα (2009-11-14 00:00:00.0)
Ενιαία απάντηση στη νέα επίθεση (2007-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ