Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»
Ψάχνει νέες επιδοτήσεις

Σε νέα κινητοποίηση καλούν η ΟΕΚΙΔΕ και το ΕΚ Νάουσας, κόντρα σε προσπάθειες να εγκλωβιστούν οι εργάτες στην αδράνεια

Τα πυρά των υπηρετών της ΕΝΚΛΩ συγκεντρώνει η ταξική Ομοσπονδία του κλάδου, ώστε η εργοδοσία να προωθεί ανενόχλητη τα σχέδιά της
Τα πυρά των υπηρετών της ΕΝΚΛΩ συγκεντρώνει η ταξική Ομοσπονδία του κλάδου, ώστε η εργοδοσία να προωθεί ανενόχλητη τα σχέδιά της
Σε αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 5 Νοέμβρη στη 1 μ.μ. καλούν τους εργαζόμενους στον Ομιλο «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» (ΕΝΚΛΩ) η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ), συνεχίζοντας να πρωτοστατούν στην προσπάθεια για οργάνωση του αγώνα με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΕΝΚΛΩ καταφεύγει σε νέες αντεργατικές μεθοδεύσεις για την υπεράσπιση των δικών της συμφερόντων. Με πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα προς τις χρηματοδότριες τράπεζες, ο Ομιλος σημειώνει πως εξαιτίας των καθυστερήσεων που υπήρξαν στην καταβολή των 34 εκατ. ευρώ ανατρέπεται το επιχειρησιακό σχέδιο και ζητά επανεπικαιροποίηση του Σχεδίου, δηλαδή νέα χρηματοδότηση.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες αναδεικνύεται ο επικίνδυνος ρόλος των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στην αδράνεια, στην απογοήτευση και «παρεμβάσεις» που βολεύουν τα σχέδια της εργοδοσίας, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα τη συκοφάντιση των ταξικών δυνάμεων. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της εργοδοτικής πλειοψηφίας του σωματείου εργαζομένων «Γ» της Νάουσας που καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, την ΟΕΚΙΔΕ και το ΕΚΝ, ότι «υπονομεύουν το δίκαιο αγώνα» τους». Μιλά για λειτουργία με «δημοκρατικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων της επιχείρησης», όταν εδώ και ένα μήνα αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση της ΓΣ των εργαζομένων για κατάθεση αγωγών εναντίον του Ομίλου προκειμένου να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους. Οταν ο πρόεδρος μόνος του, χωρίς προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ, έστειλε έγγραφο ενόψει της συνάντησης του ΠΑΜΕ, της ΟΕΚΙΔΕ και του ΕΚΝ με τον υπουργό Εργασίας στο οποίο δήλωνε ότι δεν εκπροσωπούν το σωματείο, όταν υπονόμευσε ανοιχτά την απόφαση της ΓΣ για συλλαλητήριο μαζί με το ΕΚΝ. Οι συμβιβασμένες δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν σε αδράνεια τους εργαζόμενους την ώρα μάλιστα που «λουκέτο» μπήκε ήδη στα εργοστάσια Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης και Οινοφύτων από όπου έχασαν τη δουλειά τους τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι.

Η εργοδοτική πλειοψηφία του «Γ», καταγγέλλει τις ταξικές δυνάμεις ότι κινούνται στη λογική των «έκτακτων βοηθημάτων και του κλεισίματος των εργοστασίων» όταν μόνο αυτές, με συνέπεια, προειδοποιούσαν από την αρχή πως ο αγώνας που έσερναν τους εργαζόμενους οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες, για νέα χρηματοδότηση του Ομίλου (Λαναράς και Τράπεζες) θα οδηγούσε σε λουκέτα εργοστασίων και εκατοντάδες νέες απολύσεις. Εγκαλούν το ΕΚΝ αυτοί που σήμερα ζητούν την προστασία των απολυμένων με πρόγραμμα ανάλογο της εισοδηματικής ενίσχυσης. Δηλαδή, με πρόγραμμα που πέτυχε μετά από διαρκείς και πολύμηνους αγώνες το ΕΚΝ με τους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς από τα εργοστάσια του Ομίλου που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ